Institut Ramon LLull

El muntatge “Terra Baixa” de Carme Portaceli arriba al teatre KSV de Brussel·les

Escèniques.  17/05/2023

El muntatge Terra Baixa, de la directora del Teatre Nacional de Catalunya Carme Portaceli, es podrà veure els dies 19 i 20 de maig al prestigiós teatre Koninklijke Vlaamse Schouwburg (KVS) de Brussel·les. Aprofitant la programació d’aquest clàssic català, l’Institut Ramon Llull, amb la col·laboració dels dos teatres, ha organitzat una taula rodona sobre les arts escèniques a Brussel·les i Barcelona.




El reconegut teatre de Brussel·les KSV ha programat Terra Baixa, d’Àngel Guimerà, un dels textos dramàtics més emblemàtics del teatre català. Sota la direcció de Carme Portaceli, el muntatge és una producció del Teatre Nacional de Catalunya (TNC) amb versió del dramaturg Pablo Ley. La peça es podrà veure el divendres 19 i dissabte 20 de maig, a les 20h del vespre, a les instal·lacions del teatre belga.

Aprofitant la programació d’aquest clàssic del teatre català, l’Institut Ramon Llull ha impulsat una trobada de professionals de les arts escèniques al KVS, que porta per nom “Brussel·les & Barcelona, ciutats del futur”. Aquest intercanvi cultural vol abordar algunes de les qüestions contemporànies més rellevants de la creació escènica a través de tres taules de treball sobre: “Multilingüisme”; “Ciutats globals, noves identitats” i, “Teatre de text versus teatre de creació”. La jornada comptarà amb la participació de professionals amb una trajectòria rellevant dins del panorama escènic actual.

El Koninklijke Vlaamse Schouwburg (KVS) és un centre de creació i exhibició de referència a Europa. Sota la direcció de Michael de Cock, el teatre reivindica així l’intercanvi artístic i cultural, tant local com internacional.

Programa:

1ª Taula: Multilingüisme

Participants:

Lisaboa Houbrechts (dramaturga y directora /Toneelhuis)

Francesc Casadesús (director artístic del festival GREC)

Nora Mahammed (director artístic del Het Theaterfestival)

Andreu Gomila (crític d’arts escèniques)

Lucius Romeo-Fromm (coreògraf / NTGent)


2ª Taula: Ciutats globals, noves identitats

Participants:

Junior Mthombeni (director del col·lectiu Jr.cE.sAr / KVS)

Denise Duncan (dramaturga i directora del col·lectiu Tinta Negra)

Lisi Estaras (coreògrafa)

Angels Margarit (directora artística del Mercat de las Flors)

Ester Nadal (directora de teatre )


3ª Taula: Teatre de text vs teatre de creació

Participants:

Wim Vandekeybus (coreògraf i director artístic de la cia La Ultima Vez)

Thomas Verstraeten (cia FC Bergman / Toneelhuis)

Víctor Muñoz (responsable de formació i relació amb autors a la Sala Beckett)

Carme Portaceli (directora de teatre i directora artística del Teatre Nacional de Catalunya)

Luanda Casella (directora de teatre i dramaturga/ NTGen)

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"