Institut Ramon LLull

L’estudi Flores & Prats participa a la Mostra Internacional d’Arquitectura de la Biennal de Venècia amb el projecte “Emotional Heritage”

Arquit. i disseny.  12/05/2023

L’estudi d’arquitectura barceloní Flores & Prats forma part de la selecció oficial de la Biennal d’Arquitectura de Venècia, comissariada per Lesley Lokko, on, amb el suport de l’Institut Ramon Llull, presentarà el projecte Emotional Heritage.




La Biennal de Venècia d’Arquitectura d’enguany, que es podrà visitar del 20 de maig al 26 de novembre, ha escollit l’estudi barceloní Flores & Prats, per formar part de La Mostra Internacional, a càrrec de Lesley Lokko.

Emotional Heritage (Patrimoni Emocional) reflexiona sobre el concepte del patrimoni emocional a través de sis dels projectes més reconeguts de l’estudi d’arquitectura barceloní creat per Eva Prats i Ricardo Flores, agrupats en quatre temàtiques: Drawing with time (Dibuixar amb el temps), The value of use (El valor de l’ús), The open condition of the ruin (La condició oberta de la ruïna) i The right to inherit (El dret a heretar).

D’aquesta manera, sis edificis entren en diàleg en una exposició que comptarà amb plànols i dibuixos inacabats, material en procés i altres documents per tal d’estimular la interacció dels visitants. Aquests edificis són el Casal Balaguer i el Museu dels Molins, de Palma, el Laboratori Cultural Variétés, de Brussel·les, la Nau Yutes, de Sant Just Desvern, i la nau La Favorita i la Sala Beckett, de Barcelona.

Els projectes de Flores & Prats han indagat en camps com la rehabilitació, l’habitatge social, els espais públics urbans i la participació veïnal. També han desenvolupat projectes mòbils o portàtils i han experimentat amb l’ús de material audiovisual per documentar l’arquitectura.

El projecte que presenta enguany a Venècia compta amb el suport de l’Institut Ramon Llull, com ja ha passat en les anteriors edicions en què Flores & Prats ha participat a la Biennal d’Arquitectura. La darrera l’any 2018, amb Liquid Light, va ser finalista als premis FAD 2019.


Fundat per Eva Prats i Ricardo Flores a Barcelona l'any 1998, Flores & Prats és un estudi d'arquitectura dedicat a la confrontació de la teoria i la pràctica acadèmica amb activitat de disseny i construcció. Han treballat en la rehabilitació d'estructures antigues per a noves ocupacions, en el disseny d'espais públics amb participació dels veïns, així com en l'habitatge social i la seva capacitat de creació de comunitat. Però l’estudi també ha experimentat amb l'ús de pel·lícules per documentar l'arquitectura, o amb menús d'arquitectura comestible desenvolupats per a exposicions de la seva obra a Barcelona i Copenhaguen.

L'obra de Flores & Prats va obtenir, entre d'altres, el Gran Premi d'Arquitectura de la Royal Academy of Arts de Londres 2009, el Premi Ciutat de Barcelona 2017, el Premi Ciutat de Palma 2018, l'AD Architects of the Year 2018 i l'AR New into Old Award 2019. Han estat nominats als Premis Mies van der Rohe en diverses ocasions, i exposats a les quatre últimes edicions de La Biennale di Venezia, inclòs el 2023 amb la seva proposta 'Patrimoni Emocional' a la Corderie dell'Arsenale.

A més de la seva pràctica professional, l'Eva i el Ricardo es dediquen activament a l'Acadèmia. Des de l'any 2002 són Professors Associats de Projectes de l'ETSAB. Eva Prats va començar la docència l'any 2023 com a Professora Titular a l'Accademia di Mendrisio i anteriorment ha estat professora convidada a l'ETH Zurich del semestre de tardor 2019 al de primavera de 2021, i professora d'Arquitectura i Urbanisme al Campus RMIT de Barcelona de 2014 a 2022.

L'any 2014, l'Editorial mexicana Arquine va publicar la primera monografia sobre la seva obra, Pensado a mano. La Arquitectura de Flores & Prats, i el 2017 la nova revista Archives va dedicar el seu primer número al treball de l'estudi. L'any 2020, Arquine i l'Ajuntament de Barcelona van publicar el llibre monogràfic Sala Beckett / Obrador Internacional de Dramatúrgia i el 2022 la revista Universum va dedicar el seu primer número al món privat i a la manera de treballar de l'estudi. El 2023, un nou llibre d'escrits, Flores & Prats. Dibujar sin borrar y otros ensayos, ha estat publicat per Puente Editores i Walther König.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"