Institut Ramon LLull

L’Institut Ramon Llull i la Universitat per a Estrangers de Siena signen un conveni de col·laboració per a la creació del Centre d’Estudis Catalans a la universitat italiana

Llengua.  21/04/2023

El director de l’Institut Ramon Llull, Pere Almeda, i el rector de la Unistrasi, Tomaso Montanari, han signat aquest divendres 21 d’abril un conveni marc de col·laboració de quatre anys per a la creació del Centre d’Estudis Catalans (CEC) a la universitat italiana. La signatura, que ha tingut lloc al Palau Marc de Barcelona, ha comptat amb la presència de la Consellera de Cultura, Natàlia Garriga.




El conveni entrarà en vigor el curs 2023-2024 i permetrà la creació del primer Centre d’Estudis Catalans de la XarxaLlull a Itàlia. L’acord té com a objectiu l’impuls continuat de la docència de la llengua i la cultura catalanes a la Unistrasi, on s’hi imparteixen estudis catalans des del 2015, així com difondre el coneixement sobre la realitat cultural catalana en l’àmbit acadèmic de Siena i a Itàlia en general, on hi ha dotze universitats que ofereixen estudis catalans.

Aquesta col·laboració impulsa la recerca en estudis catalans i la seva visibilitat a la Universitat; contribueix a l’establiment i l’enfortiment de vincles entre investigadors d’estudis catalans de diverses disciplines; fomenta la traducció de la literatura catalana, especialment dels clàssics catalans i difon la catalanística i el coneixement sobre la realitat cultural catalana.

Amb aquesta signatura, es crea un nou centre d’estudis de la XarxaLlull. Aquesta xarxa compta, a més, amb sis càtedres de professors visitants a Europa, Amèrica del Nord i Àsia.

Els centres d’estudi juguen un paper cabdal en la innovació, l’ampliació i la transferència de la docència i la investigació en estudis catalans, tant per la seva estreta relació amb les universitats de primer ordre que els acullen com pel fet que esdevenen un focus de referència per al foment i l’extensió dels estudis catalans a la seva àrea d’influència mitjançant l’organització d’activitats acadèmiques i culturals regulars i el foment de la recerca avançada.

La signatura ha tingut lloc al Palau Marc de Barcelona, seu de la Conselleria de Cultura, i ha comptat amb la presència de la consellera Natàlia Garriga. A més del director de l’Institut Ramon Llull, Pere Almeda, i el rector de la Unistrasi, Tomaso Montanari també hi han assistit la directora de l’Àrea de Llengua i Universitats de l’Institut Ramon Llull, Ariadna Puiggené, el catedràtic de literatura contemporània italiana de la Universitat per a Estrangers de Siena, Pietro Cataldi, i la directora del nou Centre d’Estudis Catalans a la mateixa universitat, Cèlia Nadal.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"