Institut Ramon LLull

Joves dramaturgs de Palestina i Catalunya participen en una residència d’escriptura a Faberllull Olot

13/04/2023

EL PEN Català, juntament amb l'Institut Ramon Llull i Èter Edicions, organitza aquesta residència que ofereix un espai de treball i intercanvi als seus participants, amb l’objectiu d’impulsar projectes teatrals.




Del 13 al 20 d'abril, Faberllull Olot acull una residència de dramatúrgia jove palestina i catalana organitzada pel PEN Català, en col·laboració amb l’Institut Ramon Llull i Èter Edicions. A més d’impulsar la creació teatral, la residència vol oferir un espai interactiu entre les dues ribes de la Mediterrània, tot reivindicant la cultura i la literatura catalana i palestina.

L’estada s’organitzarà en dos blocs. Un bloc col·lectiu que prioritzarà l’intercanvi entre el grup de residents i on es faran trobades i tallers amb diferents professionals del sector que serviran d’inspiració i de mentoria, i un altre bloc, en què cada resident podrà desenvolupar individualment el seu projecte teatral. Les sessions de treball conjuntes estaran dinamitzades per Gemma Rodríguez del PEN Català i Mohamad Bitari d'Èter Edicions. Els residents compartiran la seva trajectòria com a dramaturgs i els seus textos. També es farà un taller d'estructura teatral amb la dramaturga Helena Tornero i un taller de creació conduït pel dramaturg i director de teatre jordà Raphaël Khouri al centre de formació teatral El Galliner de Girona. Els residents, a més, tindran l'oportunitat de conversar amb professionals del sector com Teresa Carranza, coordinadora de l'àrea de creació de l'Institut Ramon Llull, o Narcís Puig, adjunt a la direcció del Festival Temporada Alta.

Els beneficiaris de la residència són els dramaturgs Catalina Florit, Rama Haydar, Bashar Murkus, Ramon Micó, Ghassan Naddaf i Clàudia Serra. En finalitzar la residència es farà una publicació col·lectiva digital que inclourà traduccions a l'àrab i al català de fragments de les obres dels autors i autores participants.

Aquesta estada dona continuïtat a la residència Be Part. Grow With Arts per a joves escriptors europeus emergents, organitzada el 2021 pel PEN Català en col·laboració amb l'Institut Ramon Llull.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"