Institut Ramon LLull

Focus de cinema català al Filmfest Dresden, el reconegut festival internacional de curtmetratges d’Alemanya

Cinema.  05/04/2023

Del 18 al 23 d’abril, es celebra el prestigiós festival internacional de curtmetratges Filmfest Dresden, que enguany inclou un focus català, co-organitzat amb l’Institut Ramon Llull, amb la projecció de sis pel·lícules.




Des de 1989, cada abril el Filmfest Dresden porta a aquesta ciutat alemanya els millors curtmetratges d’arreu del món. El festival atrau a més de 20.000 visitants i s’hi acrediten al voltant de 500 professionals. Enguany inclou un focus de cinema català que porta per títol Discurs Europa: Paral·lels i Meridians, que ha estat co-organitzat amb l’Institut Ramon Llull i comissariat per Mikel Gurrea, guanyador del Gaudí a Millor Direcció Novella per Suro i guanyador, l’any passat, del Cavaller d’Or de la Secció Internacional del Filmfest Dresden, per Heltzear.

El focus català comptarà amb la projecció de sis curtmetratges: Notes sur l'emigration (Jacinto Esteva i Paolo Brunatto, 1960), Paral·lel 10 (Andrés Duque, 2005), El adiós (Clara Roquet, 2015), Mot de pass: Fajara (Patricia Sanchéz Mora i Severine Sajous, 2017), Las Infantas (Andrea Herrera Català, 2021) i El Jardín del fauno (Pol Merchan, 2022). Aquestes pel·lícules es podran veure en dues sessions els dies 19 i 21 d’abril al cinema Schauburg. El jardín del Fauno, a més, forma part del programa oficial del festival, i està dins la secció Panorama: Construct, Deconstruct, Reconstruct.

A banda de les projeccions, el festival inclou classes magistrals, tallers, taules rodones, xerrades, exposicions i presentacions que complementen els programes cinematogràfics i estan adreçats tant a professionals acreditats com a públic general.

D’altra banda, el programador del festival, Sven Pötting, ha estat membre del jurat de la selecció de curtmetratges que Catalan Films elabora anualment i que es presenta sota el títol de Shortcat. Des de 2018, l’Institut Ramon Llull ha impulsat la presència de produccions catalanes en el marc del festival de Dresden amb l’objectiu de difondre el repertori i la creació catalana a nivell internacional.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"