Institut Ramon LLull

Primera exposició individual d’Antoni Tàpies a Xile

Arts.  20/03/2023

La Galería de Arte del Centro de Extensión de la Universidad Católica de Santiago de Xile mostrarà, fins el 30 de juny, 22 gravats de l’artista català.




Del 17 de març al 30 de juny, la Galería de Arte del Centro de Extensión de la Universidad Católica de Santiago de Xile mostrarà 22 gravats d’Antoni Tàpies. Es tracta de la primera exposició individual que es fa de l’artista català en aquest país sud-americà, coincidint amb el centenari del seu naixement.

Juntament amb la mostra d'aquests 22 gravats, a la UC es desenvoluparà un programa de visites guiades, obertes i gratuïtes, orientades tant a públic general com a escoles. El comissari de l’exposició, Raimon Ramis, farà una conferència el 20 de març, on es mostrarà material complementari com diversos vídeos i un documental que compta amb el suport de l'Institut Ramon Llull.

La col·lecció que es podrà veure al Centro de Extensión mostra diferents facetes i tècniques utilitzades per Tàpies durant la seva carrera, com l'ús d'aiguaforts, aiguatintes, litografia i carborúndum.

Bona part dels gravats són de la dècada dels 50, quan l’artista se’n va a viure a París, on desenvolupa la seva obra sota el corrent de l'informalisme, amb el qual va aconseguir un reconeixement mundial.

En aquesta recerca creativa, l'humanisme es va convertir en un dels motors més forts dins de les seves temàtiques. Tàpies va anar allunyant-se de les tècniques més tradicionals, del que és acadèmic, per acostar-se al gest expressiu i lliure, on no hi ha límits clars per als traços ni per a la selecció de materials i inspiracions.

Tàpies era un artista compromès amb el temps i la cultura. El seu informalisme va ser el fruit d'una experimentació que es va revelar com a llenguatge a la dècada dels cinquanta del segle passat. Aquells anys van ser els de la seva consagració internacional. Però més enllà del que és tangible, ja siguin pintures, escultures o obres gràfiques, com les que presentem en aquesta exposició, la seva obra és una reflexió sobre l'home i la seva relació amb el més simple”, conclou Raimon Ramis.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"