Institut Ramon LLull

La trobada internacional JAZZ I AM torna un any més a Barcelona, impulsant la internacionalització d’artistes d’aquest gènere

Música.  16/03/2023

Amb el suport de l’Institut Ramon Llull, JAZZ I AM posa en marxa la segona edició del programa Jazz On Tour que promou els concerts de grups catalans, valencians i balears a altres països europeus.




Barcelona acull, el 17 i 18 de març, una nova edició de JAZZ I AM (Barcelona International Jazz Meeting), una trobada anual nascuda el 2019 i organitzada per la Fundació Privada Taller de Músics, que impulsa aliances entre professionals de la música a través de conferències, tallers i actuacions de grups nacionals de jazz. A aquesta cita musical hi assisteixen professionals internacionals interessats en descobrir l’escena jazzística nacional i en desenvolupar col·laboracions que impulsin la programació de concerts i activitats relacionats amb aquest gènere musical.

Els participants podran assistir a tres taules rodones on es tractaran temes com la intel·ligència artificial aplicada al jazz, el procés creatiu en les coproduccions internacionals i l’Estatut de l’Artista, aquesta última organitzada per l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya (AMJM). Com a novetat d’enguany, es crea un espai d’entrevistes en profunditat anomenat Una conversa amb..., on Jeff Levenson parlarà amb Jordi Pujol, de Fresh Sound Records, i Francesco Martinelli, de la Siena Jazz Foundation. Aquestes i altres activitats professionals tindran lloc a l’Ocaña, a la Plaça Reial de Barcelona.

JAZZ I AM acollirà les actuacions en directe de catorze grups en format showcase que es faran a la sala Jamboree. Dotze dels grups han estat escollits, a través d’una crida d’artistes, per un jurat format per professionals nacionals i internacionals del sector. Són: Los Aurora, Javier Navas Quintet, Martín Meléndez Power Trío, Sumrrá, JF Trio, Alba Gil Aceytuno, Libérica, Momi Maiga, Raquel Kurpershoek, Reptilian Mambo, Antonio Lizana i Hip Horns Brass Collective. D’aquests, dos han estat Premi Plataforma Jazz España (Sumrrá i Antonio Lizana). A més, Raquel Kurpershoek forma part també del Focus Països Baixos, que apropa la mirada a l’escena jazzística d’aquest país. Per primera vegada, i amb voluntat de continuïtat, es fa un zoom a artistes d’un determinat país amb tres objectius clars: crear un pont de col·laboració entre els dos països, establir sinergies artístiques i professionals i poder realitzar gires més sostenibles. En aquest marc s’hi sumen les bandes neerlandeses Guy Salamon Group i Sanem Kalfa & Teis Semey.

D’altra banda, amb el suport de l’Institut Ramon Llull, Jazz I Am coordinarà la segona edició del programa Jazz On Tour que promou els concerts de grups catalans, valencians i balears a altres països europeus. A través del Catalan Jazz on Tour 2022, es va poder donar cabuda a un total de vint-i-dos concerts de la mà de sis sales i festivals de prestigi a nivell europeu: el festival Babel Sound d’Hongria, la sala Bimhuis dels Països Baixos, la sala Unterfahrt d’Alemanya, la sala Jazzfreunde d’Alemanya, Szczecin Jazz Fest de Polònia i la sala BMC/Opus Jazz d’Hongria. El nombre de formacions catalanes, valencianes i balears participants al programa va ser de setze, en diferents formats. Els resultats obtinguts van ser molt satisfactoris en la mesura que van tenir molt bona rebuda per part del públic assistent i van permetre un impuls en la circulació dels artistes dins de les xarxes internacionals.

Enguany hi ha 20 sales i entitats interessades a participar en el programa. En l’edicio d’enguany s’inclou un nou concepte: el Green Touring, que intentarà incentivar la programació de petites gires, de manera que s’afavorirà que les sales i els festivals plantegin conjuntament amb d’altres sales/festivals propers geogràficament una gira de concerts dins d'un marc de desplaçaments de proximitat, més sostenibles.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"