Institut Ramon LLull

Jordi Savall portarà la seva música a més de 20 països durant el 2023

Música.  06/03/2023

L'intèrpret i compositor català, mestre de la música barroca, ha començat a Salzburg (Àustria) una gira internacional que inclou concerts a més de 20 països, amb el suport de l’Institut Ramon Llull.




De gener a desembre, Jordi Savall farà concerts a més de 20 països, en una gira internacional que comença a Àustria i acaba a Bèlgica, amb actuacions, classes magistrals i col·laboracions en tots el continents.

Jordi Savall (Igualada, 1941) és una de les personalitats musicals més polivalents de la seva generació. Les seves activitats com a concertista, pedagog, investigador i creador de nous projectes, tant musicals com culturals, el situen entre els principals artífexs de l’actual revalorització de la música històrica. La seva tasca, mundialment reconeguda, ha cercat sempre ser fidel a la música històrica, és a dir, a la revalorització dels repertoris tan específics com universals de les músiques d’Europa, de la Mediterrània i del món sencer.

És fundador, juntament amb Montserrat Figueras, i director dels grups musicals Hespèrion XXI (1974), La Capella Reial de Catalunya (1987) i Le Concert des Nations (1989) amb els que explora i crea un univers d’emocions i de bellesa, i les projecta al món i a milions d’amants de la música tot fent conèixer així la viola de gamba i les músiques oblidades d’aquí i d’arreu, cosa que l’han acreditat com a un dels principals defensors de la música antiga.

Amb la seva fonamental participació a la pel·lícula d’Alain Corneau Tous les Matins du Monde (Cèsar a la millor banda sonora), la seva intensa activitat concertística i discogràfica demostra que la música antiga no ha de ser necessàriament elitista i que interessa a un públic de totes les edats, divers i nombrós.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"