Institut Ramon LLull

Faber Andorra presenta les residències que impulsarà durant el 2023

Arts.  23/02/2023

El Departament de Promoció Cultural del Ministeri de Cultura i Esports d’Andorra i l’Institut Ramon Llull han presentat els projectes de creació artística que acollirà la residència Faber Andorra.




La Galeria Taranmana d’Andorra ha estat l’espai escollit per a la presentació, aquest dijous, de les residències que es duran a terme durant el 2023 a Faber Andorra. Una presentació que ha anat a càrrec de la directora de Promoció Cultural, Montserrat Planelles, la responsable de Faber Andorra i tècnica del ministeri, Meritxell Blanco, i el responsable del programa de coneixement, innovació i residències de l’Institut Ramon Llull, Àlex Hinojo.

D’aquesta manera, 6 artistes internacionals faran estada aquesta any a Faber Andorra, a les instal·lacions, ubicades a la Massana. Es tracta de:

  • Yen Yu Tseng, artista (Taiwan). Del 6 al 27 de febrer
  • Rosa Cerarols, investigadora en geocreativitat.(Catalunya). Del 22 de maig al 12 de juny.
  • Anna Maria Kursawe, artista i arquitecta (Alemanya). Del 30 de juny al 21 de juliol.
  • James Lowry, investigador d’arxius (Estats Units). Del 18 al 29 de setembre.
  • Theo Lynn, expert en negoci digital (Irlanda). Del 9 al 30 d’octubre.
  • Carles Larini, cineasta (Catalunya). Del 6 al 27 de novembre.

A més de l’estada a la residència, i com ja és un habitual, s’impulsaran diverses activitats obertes a tota la ciutadania perquè tothom pugui conèixer de primera mà els projectes que impulsen els residents que fan estada a Andorra.

Per tal de diversificar la procedència i l’àmbit de treball dels residents de Faber Andorra es va fer una crida internacional a través de les pàgines web de Faberllull i Resartis. Es van rebre un total de 62 candidatures, de les quals s’han seleccionat els candidats esmentats. 12 candidatures s’han reservat per al procés de selecció del 2024. El comitè de selecció ha prioritzat els projectes relacionats amb Andorra i que la procedències i els àmbits de treball fossin el més variats possible.

Nova convocatòria a Faber Olot

D’altra banda, i seguint amb la línia oberta l’any passat i amb la voluntat de continuar teixint sinergies entre les diferents residències Faber, enguany s’ha tornat a obrir una nova convocatòria per a creadors/es i investigadors/es d’Andorra dels àmbits de les arts, les ciències i les humanitats del país perquè presentin candidatures per fer una estada individual a Faber Olot. Més informació aquí

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"