Institut Ramon LLull

La coreògrafa Aina Alegre presenta la seva darrera creació a la Biennal du Val-de-Marne

Escèniques.  20/03/2023

La ballarina, intèrpret i coreògrafa catalana Aina Alegre ja és una presència habitual a les sales i espais artístics francesos. Formada entre Barcelona i el CNDC d'Angers, és una artista multidisciplinària que gaudeix explorant la plasticitat dels cossos i totes les seves possibilitats d'expressió. En el marc de la Biennale du Val-de-Marne (França), i amb el suport de l'Institut Ramon Llull, presenta els dies 18 i 22 de març al Théâtre de Brétigny i al Théâtre de Choisy-Le-Roi la seva darrera creació: This is not (Un acte d'amor i de resistència).




Aina Alegre és ballarina, intèrpret i coreògrafa. Està interessada en la creació coreogràfica com a camp on “reimaginar” el cos, explorant diferents cultures i pràctiques corporals que, per a Aina Alegre, són una representació social, històrica i antropològica. Així, va crear This is not (An act of love and resistance), una peça musical i coreogràfica per a 9 intèrprets, entre ells 4 músics de metall i 5 ballarins, la majoria de Catalunya. Aquesta peça excava en la matèria física i sonora per materialitzar-se, donar consistència a l'aire, i imaginar-lo com un element essencial que ens connecta.

La Biennal de Dansa Val-de-Marne ha programat la creació d'Aina Alegre per a la seva 22a edició, que vol celebrar la dansa i descobrir una gran varietat d'obres. El 18 de març actuarà al Théâtre Brétigny, i el 22 de març al Théâtre Cinéma de Choisy-Le-Roi.

Aina Alegre va començar la seva formació a Barcelona, ​​​​amb estudis multidisciplinaris que combinen dansa, teatre i música. L'any 2007 es va incorporar al CNDC d'Angers. Així, des de fa quinze anys que Aina Alegre treballa entre Barcelona –on recentment va ser artista resident al Mercat de les Flors– i França. La seva obra s'ha presentat a molts països com Espanya, França, Itàlia, Bèlgica, Grècia, Suïssa, Alemanya, Perú i Romania. A partir del gener de 2023, Aina Alegre assumeix la direcció del Centre Chorégraphique de Grenoble, juntament amb l'intèrpret Yannick Hugron.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"