Institut Ramon LLull

El Cicle Gaudí de cinema s’internacionalitza i arriba a Mèxic

Cinema.  14/02/2023

L’Acadèmia del Cinema Català, la Delegació del Govern a Mèxic i l'Institut Ramon Llull portaran el cinema català, durant tot l’any, a la sala Tonalá de la capital mexicana, a partir del 24 de febrer. Sis dies Corrents, Chavalas, La Vampira de Barcelona, Els dies que vindran i Toscana seran les primeres pel·lícules programades.




El Cicle Gaudí s’internacionalitza i arriba a Mèxic aquest 2023. El circuit estable d'exhibició cinematogràfica, impulsat per l'Acadèmia del Cinema Català, consolidarà a partir del 24 de febrer el seu projecte d’internacionalització de la mà de la Delegació del Govern a Mèxic i l'Amèrica Central i de l’Institut Ramon Llull. El primer títol programat serà Sis dies corrents, de Neus Ballús, reconegut el 2022 amb cinc premis Gaudí, entre ells el de millor pel·lícula, millor direcció i millors interpretacions masculines protagonista i secundària.

Amb aquesta nova aliança, el Cicle Gaudí travessa l’Atlàntic i programa cinema català de manera estable fora de Catalunya, després de les itineràncies estacionals del cicle a l’Alguer, amb una selecció anual de quatre produccions catalanes subtitulades en italià (amb el suport de la delegació de la Generalitat de Catalunya a l’Alguer, Plataforma per la Llengua i l’entitat Società Umanitaria) i a la Catalunya Nord, amb una programació de cinc films subtitulada al francès (en col·laboració amb l’OPLC, Òmnium Cultural Catalunya Nord i les entitats, Ciné-rencontre i la XECCA).

El Cine Tonalá, espai de referència del cinema independent a la capital mexicana, acollirà mensualment i durant tot l’any les projeccions en versió original subtitulades al castellà. A més de Sis dies corrents, de Neus Ballús, pel·lícula inaugural del cicle, es programaran Chavalas (març), de Carol Rodríguez; La Vampira de Barcelona (abril), de Lluís Danés; Els dies que vindran (maig), de Carlos Marques-Marcet, i Toscana, de Pau Durà (juny).

El circuit estable de cinema català, impulsat per l’Acadèmia fa sis anys, va superar el 2022 els 45.000 espectadors, en 100 sales de Catalunya.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"