Institut Ramon LLull

Arrenca a Marsella el quart i últim mòdul del programa europeu Digital Leap sobre difusió digital

Escèniques.  25/01/2023

Del 24 al 28 de gener, Marsella (França) acull el quart mòdul formatiu del programa l’Erasmus + Digital Leap, centrat en proporcionar coneixements a artistes i productors de circ i dansa sobre l'ús de mitjans digitals per a la difusió de les seves obres.




La ciutat francesa de Marsella acull el quart i últim mòdul d’aprenentatge del programa europeu Digital Leap, adreçat a proporcionar eines a artistes i productors de circ i dansa per a la difusió digital dels seus projectes. L’entitat francesa Artcena ha organitzat aquest mòdul centrat en proporcionar coneixement sobre com connectar amb el públic a través dels nous mitjans digitals. Els professionals de l’escena podran descobrir estratègies per identificar i adreçar-se a les seves audiències i adaptar-se a les noves pràctiques emergents i immersives, analitzant exemples d’altres camps artístics.

Aquest projecte vol donar eines per ajudar a paliar els efectes de la crisi que va patir el sector de les arts escèniques arran de la Covid-19. La circulació d’obres i la mobilitat d’artistes es van reduir severament, fet que va causar pèrdues d’ingressos i va suposar un fre al desenvolupament de la carrera professional d’artistes i empreses. Amb aquest programa es vol contribuir a la recuperació del sector de les arts escèniques, proporcionant habilitats i competències als artistes i productors per promoure i distribuir la seva feina digitalment i per treballar amb formats virtuals.

Digital Leap és un programa d’Erasmus Plus que ha rebut el suport de la Unió Europea, amb la col·laboració conjunta de vuit organitzacions expertes de set països europeus: l’Institut Ramon Llull per part de Catalunya, ARTCENA (França), Arts and Theatre Institute (República Txeca), CircusInfo Finland (Finlàndia), Dance Info Finland (Finlàndia), Danscentrum Sverige (Suècia), Lituanian Dance Information Center (Lituània) i Performing Arts Hub Norway (Noruega), amb Dance Info Finland com a coordinadora del projecte.

El primer mòdul va abordar a Praga l’optimització de la presència dels artistes en les principals xarxes socials i la feina en entorns digitals i virtuals. El segon, realitzat a Vilnius, va abordar les transmissions a través d’streaming. El tercer, organitzat per l’Institut Ramon Llull a Terrassa, es va centrar en la distribució i difusió d’espectacles a través d’eines digitals. Els artistes participants en cada mòdul han estat seleccionats a partir d’un open call que ha escollit entre 3 i 5 artistes de cada país. Així, a cada mòdul hi participen 28 artistes de 7 països.

Les idees i experiències que sorgeixin als mòduls d’aprenentatge es publicaran en forma d’uns Receptaris digitals i vídeos accessibles per a tothom. Aquesta primavera també es realitzaran seminaris als set països participants per tal de compartir les lliçons apreses amb un públic ampli i professional.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"