Institut Ramon LLull

L’Institut Ramon Llull es reforça amb la incorporació de l’Ajuntament de Palma

15/12/2022

L’Ajuntament de Palma s’incorporarà a l’Institut Ramon Llull, després que la Junta de Govern del Consorci, integrat pel Govern de la Generalitat, el Govern de les Illes Balears i l’Ajuntament de Barcelona, ho hagi aprovat aquest dijous.




Ajuntament de Palma / Thomas Wolf

L’Institut Ramon Llull es reforça amb la incorporació de l’Ajuntament de Palma. Així ho ha aprovat aquest dijous la Junta Rectora del Consorci de l’Institut, integrat per la Generalitat de Catalunya, el Govern de les Illles Balears i l’Ajuntament de Barcelona. Aquesta incorporació es formalitzarà pròximament, després que cada institució hagi dut a terme els tràmits pertinents.

L'entrada de l’Ajuntament de Palma contribueix, de manera significativa, a enfortir la missió de l’Institut Ramon Llull: la projecció i difusió de la cultura i la llengua catalanes al món. El govern municipal de Palma va aprovar el passat mes d’octubre fer la petició formal d’incorporació al Consorci. En aquest sentit, el responsable de l’àrea de Cultura, Antoni Noguera, afirma que “formar part de l’institut ofereix una via d'internacionalització als creadors de Ciutat, que d'aquesta manera podran participar en programacions internacionals d'alt nivell”. Noguera destaca també que els acords de col·laboració de l’IRL amb festivals, institucions, mostres, centres d'art i museus internacionals permetran donar impuls a la creació artística que es fa a Palma i que "els festivals que formen part de la programació de Ciutat –Jazz Palma, PalmaDansa, PalmaCirc i Palma Clàssica– es podran internacionalitzar".

Per la seva part, Pere Almeda, director de l’Institut Ramon Llull, s’ha mostrat molt satisfet per aquesta inclusió que “referma els vincles culturals amb Balears, i suma arguments i talent al diàleg cultural internacional en el que participa la cultura catalana, des la seva diversitat i accents, i des de diferents àmbits com la literatura, el pensament i la creació artística”. És previst que a la propera Junta Rectora del Consorci, que es durà a terme al mes de març de 2023, l’Ajuntament de Palma ja hi participi com a membre de ple dret.

L'Institut Ramon Llull és l’organisme responsable de la projecció internacional de la llengua i la cultura catalanes. Els seus programes d’actuació es desenvolupen en quatre grans àmbits: l’Àrea de Llengua i Universitats, l’Àrea de Literatura i Pensament, l’Àrea de Creació i el Programa d’innovació, coneixement i residències. L’Institut Ramon Llull té quatre oficines a l'exterior: Berlín, Londres, Nova York i París.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"