Institut Ramon LLull

El Saló del Llibre de Montreuil compta enguany amb tres convidades catalanes: l'escriptora Maite Carranza, la il·lustradora Júlia Sardà i l'editora Mia Cassany

Literatura.  30/11/2022

Del 30 de novembre al 5 de desembre, creadors, editors i públic en general es reuneixen a Montreuil (Seine-Saint-Denis, Illa de França) en aquesta cita literària internacional. Enguany, i amb el suport de l'Institut Ramon Llull, hi participen Maite Carranza, autora de llibres i guions, Júlia Sardà, il·lustradora, i Mia Cassany, editora de Mosquito Books.




El Saló del llibre de Montreuil és una cita de referència per a la literatura infantil i juvenil (a Europa i a Amèrica) que acull totes les baules de la cadena de valor: creadors, editorials, llibreries i públic lector. Aquesta trobada, que enguany té lloc del 30 de novembre al 5 de desembre, inclou un programa professional i diverses activitats culturals.

La literatura en llengua catalana tornarà a ser present en aquesta edició, que és la 38a i porta per títol Desitjos dels mons. Hi estan convidades l'escriptora Maite Carranza, la il·lustradora Júlia Sardà i l'editora Mia Cassany. A més, Júlia Sardà forma part de l'exposició europea d'il·lustracions juvenils instal·lada fora del Saló. La il·lustradora Rocío Bonilla també mostrarà el seu treball a Montreuil.

L'’Institut Ramon Llull ha participat activament en els darrers anys en aquesta trobada internacional amb reunions professionals amb editors, xerrades monogràfiques sobre la literatura infantil i juvenil catalana, i oferint assessorament i suport per a la participació de creadors catalans i balears al programa cultural.


Programa:

Maite Carranza, escriptora

2 desembre, 10h30

Désirs de mondes : Grandir et se construire

Trobada de l'autora Maite Carranza amb els escriptors Marie Boulier, Fabien Clavel i Charly Delwart. Moderat per Emmanuelle Soler, productora de ràdio (Minute Papillon). En el marc dels Petits Campions de Lectura i amb el suport de l'Institut Ramon Llull.

2 desembre, 11h30

Podeu trobar a l'autora signant a l'estand E24, en col·laboració amb l'editorial Bèlgica Valònia-Brussel·les.

Júlia Sardà, il·lustradora

2 desembre, 14h35

Desirs de mondes en images

Trobada amb quatre dels il·lustradors de l'exposició principal del Saló que expliquen el seu procés creatiu i donen la seva visió personal sobre el tema d'aquesta edició. Amb Júlia Sardà, Joanna Concejo (Polònia), Sara Lundberg (Suècia) i Atak (Alemanya). La trobada serà moderada per Lucie Servin, de L'Humanité. Compta amb el suport del Goethe-Institut Paris, el Swedish Arts Council, l'Institut Suec de París i l'Institut Ramon Llull.

3 desembre, 13h

Podeu trobar a l'artista signant a l'estand K16, en col·laboració amb l'editorial Gallimard Jeunesse.

4 desembre, 10h

Podeu trobar a l'artista signant a l'estand F16, en col·laboració amb Les Éditions des Éléphants.

4 desembre

El Cafè Literari conduït per Willy Richert a La Télé du Salon inclourà també la seqüència La Tête dans les images - Leina et le Seigneur des Amanites (text de Myriam Dahman i Nicolas Digard il·lustrat per Júlia Sardà i publicat per Gallimard Jeunesse). Amb el suport de l'Institut Ramon Llull.

Mia Cassany, Mosquito Books

5 desembre, 10h15

Un diàleg entre la directora editorial de Mosquito Books i Carola Strang, directora editorial de Découvertes a Nathan Jeunesse. Moderat per Pierre Georges (Livres Hebdo) amb el suport de l'Institut Ramon Llull.

Durant aquesta trobada amb públic professional, els editors parlaran de les seves col·leccions i dels seus punts en comú: co-edicions, promoció de produccions, construcció d'un catàleg orientat a la pluralitat en la literatura infantil, etc.


Saló del Llibre de Montreuil (Le Salon du livre et de la presse jeunesse de Montreuil)
És el lloc de trobada més gran d'Europa per a l'edició i la creació de literatura infantil. Aquesta 38a edició se celebrarà del 30 de novembre al 5 de desembre de 2022 amb un programa sobre el tema Desitjos de mons, 280 autors convidats i la participació d'unes 400 editorials infantils. Enguany hi ha també una exposició europea d'il·lustració juvenil, d'accés lliure i gratuït. A més, l'SLPJ inclou La Télé du Salon per gaudir de programes directes i inèdits d'actualitat, amb creadors i creadores de literatura infantil (emesos per Internet). A nivell nacional, el Saló compta amb espais literaris associats (llibreries, biblioteques, centres de Cultura, escoles i espais culturals) que organitzen trobades al voltant de temàtiques diverses.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"