Institut Ramon LLull

Rècord de visitants de LLIM, l’exposició de Lara Fluxà a cura d’Oriol Fontdevila a la Biennal d’Art de Venècia 2022

Arts.  Venècia, 28/11/2022

Més de 48.000 persones han visitat LLIM, l’exposició que el Llull ha presentat, del 23 d’abril al 27 de novembre, als Eventi Collaterali de la 59a Biennal d’Art de Venècia.




LLIM, un organisme de Lara Fluxà ha estat l’exposició més visitada de totes les que ha organitzat l’Institut Ramon Llull als Eventi Collaterali de la Biennal de Venècia, on participa des del 2009. En total, 48.256 persones han passat per l’espai de Catalunya i Balears on el projecte de l’artista mallorquina, a cura d’Oriol Fontdevila, ha atret a professionals del món de l’art, mitjans de comunicació especialitzats i públic en general.

Un conjunt de cisternes, càpsules i conduccions vítries o, en paraules de l’artista, “un grup de famílies d’organismes sense pell, en diàleg i transformació amb l’aigua”, han donat forma a LLIM, que s’ha alimentat de l’aigua provinent del canal de Venècia. Les diferents peces de la instal·lació han anat acumulant residus, llots i sediments, és a dir llim, a mesura que han anat assimilant el subsol de la ciutat italiana, que ha quedat incorporat en aquest organisme en constant transformació. Segons Lara Fluxà, "LLIM és un organisme que ens ha travessat a un gran nombre de persones".

El tema general de l’edició d’enguany ha estat The Milk of Dreams i la seva comissària, Cecilia Alemani, ha expressat la seva satisfacció pel fet que més de 800.000 persones hagin visitat la 59a Biennal d’Art de Venècia, assolint també una xifra rècord: “després de tants mesos d'aïllament, la gent vol celebrar i veure l'art en persona, en una experiència alegre i comunitària compartida amb amics, família, companys i amants de l'art”.

L’edició 2022 de la Biennal d’Art de Venècia ha tancat les seves portes el 27 de novembre. Pren el relleu de la participació catalana i balear a Venècia el projecte Seguint el peix, de Leve Productora i Top Manta (Sindicat Popular de Venedors Ambulants), que opta a formar part dels Eventi Collaterali de la Biennal d’Arquitectura de Venècia 2023. A través de la visió dels manters, el projecte abordarà temes com els trànsits migratoris, la privatització de l’espai públic, el feminisme, la lluita antiracista o la sostenibilitat alimentària. Es tracta d’un treball conjunt entre l’activisme antiracista i l’arquitectura, a la recerca de pistes pel futur de les ciutats. La producció anirà a càrrec de l’Institut Ramon Llull.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"