Institut Ramon LLull

Faberllull Olot dona impuls a 8 projectes de llargmetratges, en el marc de la Residència de Guions de l’Acadèmia de Cinema Català

Cinema.  Olot, 27/11/2022

Del 27 de novembre a l’1 de desembre, Faberllull Olot acull un dels retirs que de la residència per a guionistes de llargmetratges de cinema català.




La Residència de guions és un laboratori de desenvolupament de guió per a llargmetratges de ficció, la primera incubadora d’aquestes característiques a Catalunya, i també la primera en acollir projectes en llengua catalana. En total, s’acompanyaran 8 projectes a partir de mentories i tutories amb professionals de trajectòria reconeguda, tallers i classes magistrals on es compartiran diferents tècniques, trobades amb la indústria, xerrades sobre temes com la sostenibilitat o la inclusió, i trobades amb diferents agents de distribució i exhibició.

La Residència, dirigida per la cineasta Carla Simón, ofereix una beca que permet que els participants puguin concentrar-se en l’escriptura i accelerar així el procés de creació, a la vegada que promou el diàleg constant i l'intercanvi entre els diferents projectes. S’incideix també en la importància de la internacionalització mitjançant formació i la posada en contacte amb la indústria internacional.

El propòsit d’aquesta iniciativa és afavorir la maduració i cristal·lització de projectes de llargmetratges cinematogràfics de cinema en llengua catalana, amb un programa estable, de llarga durada i amb cobertura econòmica, que permeti als projectes seleccionats l’impuls necessari per a que puguin portar-se a terme.

Durant dos mesos hi haurà dos retirs a Faberllull Olot, un a l’inici i l’altre cap al final del programa, en els quals els residents conviuran i compartiran els seus projectes per fer-los créixer.

La Residència és una iniciativa de l’Acadèmia del Cinema Català de la mà de Guionistes Associats de Catalunya, amb el finançament de l’Instituto de la Cinematografía y de las Artes Audiovisuales a través de la Unió Europea - NextGeneration EU en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència; el Departament de Cultura de la Generalitat –Institut Català de les Empreses Culturals, l’Ajuntament de Barcelona, la Universitat Ramon Llull – FCRI, la Universitat Pompeu Fabra, l'ESCAC i l’Institut Ramon Llull.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"