Institut Ramon LLull

La poeta Mireia Calafell participa a Literaktum, el festival literari de Sant Sebastià

Literatura.  Sant Sebastià, 16/11/2022

La participació de l'autora catalana sorgeix arran de l’estada de traducció de poesia entre el català, l’èuscar i el gallec, organitzada per l’Institut Ramon Llull a l’abril, a la Faberllull, amb la col·laboració de l'Etxepare Euskal Institutua i el Consello da Cultura Galega.




La poeta catalana Mireia Calafell és una de les autores convidades en la 70a edició del Literaktum, el festival literari de Sant Sebastià, al País Basc, que enguany té com a eix temàtic la relació entre la literatura i el cinema.

Calafell participarà en un debat sobre la importància de la traducció sense llengua intermediària i sobre la relació entre traductors i escriptors. L’acte compta amb la presència de les traductores Itxaro Borda, Ainara Maya i Leire Martínez de Marigorta i la també escriptora Miren Agur Meabe, moderades per Aiora Jaka. Durant l’acte, es sentiran els poemes originals i les traduccions en la veu de les protagonistes, acompanyades de la música d’Alex Haro.

Les tres traductores —Borda, Maya y Martínez de Marigorta— van participar en l’estada de traducció de poesia entre el català, l’èuscar i el gallec, organitzada per l’Institut Ramon Llull a l’abril, a la Faberllull, amb la col·laboració de l'Etxepare Euskal Institutua i el Consello da Cultura Galega.

El projecte té com a objectiu oferir un espai de treball, inspiració i intercanvi. La residència es va organitzar en dos blocs: un espai personal on cada resident va poder desenvolupar el seu projecte de traducció, i un altre de col·lectiu que fomentava l’intercanvi entre els residents amb trobades amb altres traductors i autors que van servir d’inspiració i mentoria. Olga Novo, Mireia Calafell, Ovidi Montllor, Lorena Conde, Miquel Martí i Pol, Miren Agur Meabe, Rosalía de Castro i Jaume Coll Mariné són els autors que van traduir en diverses combinacions entre aquestes tres llengües.

Mireia Calafell (1980) és poeta i productora cultural. Ha publicat Poètiques del cos (Premi Amadeu Oller 2006 i Premi Anna Dodas 2007), Costures (Premi Josep Maria López Picó 2009), i Tantes mudes (Premi Benvingut Oliver 2013 i Lletra d'Or com a millor llibre publicat a català el 2014). El seu darrer poemari és Nosaltres, qui (LaBreu Edicions, 2020), guardonat amb el Premi Mallorca de Poesia (2019) i també reconegut per l'AELC amb el Premi Josep Maria Llopart al millor poemari publicat l'any 2020, dins dels Premis Cavall Verd. És membre i fundadora de la productora cultural La Sullivan. Ha estat codirectora del Festival Poesia i més (2015-2016), i de Barcelona Poesia (2018-2021). Ha estat convidada a festivals internacionals a Argentina, Egipte, Canadà, Luxemburg i Itàlia, entre d'altres.

► Més informació de l'acte aquí


Enllaços d'interès

Web del Literaktum 2022

Programa complet Literaktum 2022 (pdf)

Literatura (Mireia Calafell) - Lyrikline

Mireia Calafell i Obiol (Viquipèdia)

Conversa i recital amb: Itxaro Borda, Ainara Maya, Leire Martinez de Marigorta, Mireia Callafell i Miren Agur Meabe

Divendres 18 de novembre 2022 - 19:00h

Okendo K.E.

90 minuts

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"