Institut Ramon LLull

El Festival Eñe 2022 dedica un focus a la literatura catalana

Literatura.  Madrid, 11/11/2022

L’esdeveniment literari de Madrid i Màlaga celebra en l’edició d’enguany una “Finestra a la literatura catalana” que compta amb autors com Enric Casasses, Carles Rebassa, Maria Callís, Josep Maria Miró, Mercè Ibarz o Marina Rossell, entre d’altres.




Poesia, dramatúrgia, il·lustració, narrativa i cançó en llengua catalana formen part de la programació de la catorzena edició del Festival Eñe de literatura, que se celebra de l’11 al 27 de novembre entre Madrid i Màlaga. Per primera vegada, l'esdeveniment celebra un focus de literatura catalana, amb la participació d’autors com Enric Casasses, Carles Rebassa, Maria Callís, Josep Maria Miró, Mercè Ibarz o Marina Rossell, entre d’altres.

Els actes de la “Finestra a la literatura catalana”, que es faran al Centre Cultural-Llibreria Blanquerna i al Círculo de Bellas Artes de Madrid, han estat comissariats per l’escriptora i periodista Llucia Ramis i compten amb la producció de l’Institut Ramon Llull i la Delegació del Govern a Madrid.

L’edició 2022 del Festival Eñe presenta un ampli programa d’activitats amb la literatura com a eix central i un gruix d’actes que passen per converses, recitals, debats i trobades diverses, amb la participació de més d’un centenar d’autors i artistes.

També cal destacar que Pol Guasch rebrà el Premio Festival Eñe Talento a Bordo, que es donarà per primera vegada i que és un reconeixement a autors emergents. L'escriptor i poeta català, de 24 anys, va publicar la seva primera novel·la, Napalm al cor, el 2021.

D’altra banda, el poeta i traductor català Xavier Farré Vidal participarà en una sessió amb els traductors Joanna Maria Ostrowska, Daniel Ordóñez Franco, Sara de Barnús Domínguez, Ivana Palibrk i Carmen Clavero Fernández a la Biblioteca Regional de Madrid Joaquín Leguina el dia 12 de novembre a les 18h, on es presentaran algunes obres d’autors joves europeus.

A banda del protagonisme català, entre els convidats de l’edició d’enguany hi ha noms tan destacats com Rosa Montero, Erri de Luca, Elvira Lindo, Juan Mayorga, Manuel Vicent, Alejandro Zambra, Luis García Montero, Sara Mesa, Bernardo Atxaga, Martín Caparrós, Lucía Lijtmaer, Juan José Millás, Chantal Maillard o Niño de Elche.


Programa Finestra a la Literatura Catalana

Dimecres 16 de novembre a les 18.30h

Poesia amb Enric Cassasses, Carles Rebassa i Maria Callís

Benvinguda a càrrec d’Ester Capella, delegada del Govern de la Generalitat a Madrid, i Pere Almeda, director de l’Institut Ramon Llull.

Sala CCLBlanquerna


Dijous 17 de novembre a les 19h

Dramatúrgia amb Joan Yago i Josep Maria Miró

Sala CCLBlanquerna


Divendres 18 de novembre a les 19.15h

Narrativa amb Mercè Ibarz, Núria Perpinyà i Maria Sánchez. Modera Llucia Ramis

Teatro Fernando de Rojas - Círculo de Bellas Artes


Divendres 18 de novembre a les 20.45h

Cançó amb Quim Carandell, Marina Rossell i Guillem Gisbert

Salón de baile - Círculo de Bellas Artes


Dissabte 19 de novembre a les 11.30h

Àlbum il·lustrat amb Meritxell Martí i Xavier Salomó

Sala CCLBlanquerna


Organitza: La Fabrica

https://www.lafabrica.com/festivalene/

Les cinc activitats del focus literari català es faran a Madrid durant quatre dies consecutius, del 16 al 19 de novembre, al Círculo de Bellas Artes i al Centre Cultural-Llibreria Blanquerna.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"