Institut Ramon LLull

Lluís Llach, ambaixador de la literatura i la cultura catalanes al Festival Lettres du Monde de Nova Aquitània

Literatura.  França, 21/11/2022

Del 24 al 26 de novembre, Lluís Llach participa al festival Lettres du Monde, que promociona la literatura internacional a Nova Aquitània. El cantant ha escrit diverses novel·les i l'última, Échec au destin, ha estat publicada en francès per Actes Sud a l'abril de 2022.




El Festival Lettres du Monde celebra la seva 19a edició del 17 al 27 de novembre de 2022. Aquest esdeveniment, que promociona i difon la literatura estrangera a Nova Aquitània, compta enguany amb la participació de Lluís Llach. El cantant i escriptor català serà el convidat de tres trobades del 24 al 26 de novembre, on parlarà d'història, literatura, cançó i política, i on presentarà la seva darrera novel·la Échec au destin (Escac al destí), un thriller medieval traduït i publicat al francès per l'editorial Actes Sud a l'abril de 2022.

Llach té diverses obres traduïdes al francès: Les Yeux fardés, Actes Sud, 2015 (Memòria d'uns ulls pintats, 2012), trad. Serge Mestre – Premi Mediterrani Estranger 2016; Les femmes de la Principal, Actes Sud, 2017 (Les dones de la Principal, 2014), trad. Serge Mestre, i Les Théâtre des Merveilles, Actes Sud, 2019 (El noi del Maravillas, 2017), trad. Serge Mestre.

La seva vida, la seva música i els seus llibres seran protagonistes del Festival Lettres du Monde, que cada any, a mitjans de novembre, aplega una vintena de personalitats, estrangeres i franceses, vinculades al món de l'escriptura, la traducció i l'edició.

Llach participarà, el 24 de novembre a la Mediateca Pierre-Moinot (Niort), en una xerrada sobre Història & Literatura, a càrrec de Joël Miro Lozano, professor associat d'espanyol a la Universitat de Bordeus i traductor català, a la qual seguirà la projecció d'Els misteris de Barcelona (Lluís Danès, 2020). L'endemà, participarà en una sessió sobre Le chant de l’écriture a la Libraire Georges (Talence) i el dissabte 26 de novembre, a la Médiathèque Albert Camus (Marmande), participarà en una xerrada sobre Fiction & politique.

 
 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"