Institut Ramon LLull

El festival de Marsella Cinehorizontes tindrà cada any un focus de cinema català

Cinema.  Marsella, 15/11/2022

A partir de l'edició d'enguany, que va del 12 al 24 de novembre, Cinehorizontes, el festival de cinema espanyol de Marsella, dedicarà cada any un focus al cinema català. En aquesta ocasió, 9 pel·lícules i documentals, 3 projeccions fora de concurs i diversos convidats representaran l'audiovisual català, en col·laboració amb l'Institut Ramon Llull.




El festival Cinehorizontes de Marseille celebra la seva 21a edició amb una gran novetat: la inauguració d'un “aparador perenne” del cinema català, en col·laboració amb l'Institut Ramon Llull. L'audiovisual català ja ha format part del festival en diverses edicions, però ara es consolida aquesta col·laboració. Un total de 12 projeccions i diversos convidats representaran el cinema de Catalunya a Marsella aquest novembre.

Del 12 al 24 de novembre, la presència catalana a Marsella inclourà llargmetratges de ficció, documentals i un curtmetratge a concurs. La pel·lícula Alcarràs de la cineasta Carla Simón, la primera pel·lícula en llengua catalana que ha rebut l'Ós d'Or a la Berlinale i que també ha estat seleccionada per representar Espanya als Oscars, serà a la competició oficial al costat de La maternal (2022), de Pilar Palomero; Girasoles silvestres (2022), de Jaime Rosales i Sis dies corrents (2021), de Neus Ballús.

Quatre documentals catalans també es presenten al concurs oficial de Cinehorizontes: El sostre groc (2022), sèrie documental de la directora Isabel Coixet que tracta de la denúncia presentada per nou antics alumnes del teatre de Lleida contra dos dels seus professors per abusos sexuals, Robin Bank (2022) on Anna Giralt Gris, convidada al festival, relata l'extraordinari viatge d'Enric Duran, àlies "el Robin de Bois dels bancs", El falsificador (2022) de Kike Maillo i Del otro lado, d'Iván Guarizo i el seu germà Papeto sobre la vida d'un guerriller que va mantenir captiva la seva mare durant gairebé dos anys.

A més, a la selecció oficial del festival hi ha el curtmetratge El que encara ens balla (2022), un documental experimental de Marga Almirall. Fora de concurs, Cinehorizontes projecta Mi vacío y yo, d'Adrián Silvestre; Mediterrània, de Marcel Barrena; i Toscana, de Pau Durà. La pel·lícula de Durà tancarà aquesta 21a edició el 24 de novembre.

Cinehorizontes també comptarà amb convidats del món audiovisual català: Anna Giralt (Robin Bank), Raphaëlle Pérez (Mi vacío y yo), Tono Folgueras, productor d'Alcarràs i Mediterráneo; Jaime Rosales (Girasoles silvestres) i Marcel Barrena (Mediterrani).

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"