Institut Ramon LLull

Les Residències Jiser arriben a Alger, amb la participació de Dorra Mahjoubi, Dani Pujalte i Issam Larkat

Arts.  Alger, 07/11/2022

Després d’una primera estada a Tunis, les Residències Jiser 2022-2023 arriben a Alger per portar a terme la segona etapa del projecte, en actiu fins al 30 de novembre i amb la participació dels artistes Dorra Mahjoubi, Dani Pujalte i Issam Larkat. La tercera etapa tindrà lloc a Barcelona, amb una residència a Hangar de l'1 de gener al 28 de febrer de 2023.




Dorra Mahjoubi (Tunis, 1990), Dani Pujalte (Barcelona, 1985) i Issam Larkat (Chlef, Algèria, 1996) fan una estada de dos mesos a la ciutat d’Alger, on comparteixen espai de treball, investigació i habitatge a Issue98, on estan acompanyats per l’equip local de Brokk’Art, Box24 i on compten amb el seguiment dels comissaris Aicha Ikheteah (presencial) i Houari Bouchenak (virtual).

Els resultats de les recerques de cadascun dels artistes en residència seran presentats al públic a la mateixa ciutat d’Alger a finals de novembre de 2022, conjuntament amb un programa d’accions desenvolupades en col·laboració amb altres col·lectius i espais de la ciutat. La tercera etapa del projecte arribarà a Barcelona de l'1 de gener al 28 de febrer de 2023, a Hangar.

Les residències Jiser són una eina al servei dels artistes i les seves produccions. En aquesta perspectiva, el projecte reafirma la voluntat de donar suport a la creació jove que es duu a terme en els contextos artístics i culturals de les ciutats on es desenvolupa.

Referent creatiu a la regió mediterrània

Jiser, que significa “pont” en àrab, és una associació sense ànim de lucre amb seu a Barcelona i té per objectiu la promoció de la creació artística i l’ús de l’art com a eina de transformació social en l’espai mediterrani, a través de la realització d’activitats conjuntes que afavoreixin l’intercanvi i l’apropament entre les diferents realitats artístiques i culturals de la regió.

El projecte d’intercanvi i transformació social a la regió mediterrània compta amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull, així com de la Galerie Elbirou a Sousse, Tunísia, del Box24 i Brokk’Art a Alger, d’Hangar a Barcelona i del col·lectiu Sabers migrants. També rep el suport de la Fundació Glòria Soler, l’OSIC de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i les Ambaixades d’Espanya i els Instituts Cervantes a Tunísia i Algèria.

Artistes en residència a Alger

► Dorra Mahjoubi (Tunis, 1990)

Dorra Mahjoubi és una artista i poeta franc-tunisiana, llicenciada en Dret i en Arts Visuals per l’Institut de Belles Arts de Tunísia. Després d’un màster en història de l’art, actualment és estudiant de doctorat en museologia contemporània. És cofundadora del Rencontres Sauvages de la poésie a l’Île de France.

La seva obra tracta de la memòria individual i col·lectiva. Explora i utilitza tècniques de pintura antigues. Com a historiadora de l’art i artista, cava en el seu llenç i en els seus escrits el solc de la nostra història comuna i llaura i sembra la terra dels nostres records.

► Dani Pujalte (Barcelona, 1985)

Dani Pujalte (1985) és un fotògraf instal·lat a Barcelona. Després de formar-se en dret i fotografia a Barcelona i Paris, la seva feina artística confronta allò polític amb allò personal, i explora qüestions socioculturals a través de l’estudi de paisatges ambigus. La seva obra ha rebut reconeixement i atenció internacional, cosa que l’ha portat a col·laborar amb marques de moda com Stella McCartney, Adidas, Converse i Levi’s, entre d’altres.

L'any 2016 va guanyar el Fotopres la Caixa, que el va portar a la publicació del seu primer llibre, Good Luck with the Future, una col·laboració amb Rita Puig-Serra. Recentment ha presentat el segon llibre, titulat Prai$e the Lord, publicat per Witty Books (Torí).

► Issam Larkat (Chlef, Algèria, 1996)

Nascut el 1996, Issam Larkat és un fotògraf algerià autodidacta i estudiant de sociologia de la Universitat de Relizane, la seva ciutat natal. Com a autpr, li interessen els aspectes documentals de la fotografia, i pretén retratar amb la seva obra els detalls de les relacions entre els llocs, els éssers humans i les creences, característiques, estatus social i la relació d'aquests amb els espais.

Ha desenvolupat els seus llenguatges visuals a través de l'amor que professa pel cinema, capturant una barreja de la seva formació de fons amb el que veu –i viu– diàriament a diferents ciutats del seu país. Considera la fotografia com un mitjà per lluitar pacíficament contra les injustícies del món modern i donar veu a les causes silenciades.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"