Institut Ramon LLull

El Congrés Anual de l’Anglo-Catalan Society arriba a la Universitat Jaume I de Castelló de la Plana

Llengua.  Castelló de la Plana, 04/11/2022

Del 4 al 6 de novembre, se celebra la 67a edició d'un esdeveniment que promou la consciència i l'apreciació de la cultura catalana a Gran Bretanya i Irlanda i fomenta les relacions culturals amb les comunitats de la nostra parla.




En els tres dies que dura l’Anglo-Catalan Society Annual Conference hi haurà prop d'una trentena d’activitats, la gran majoria conferències breus per part de professors i investigadors de diferents universitats de Catalunya o del Regne Unit, sobre temàtiques vàries distribuïdes en diversos blocs: “Narratives and Memorial Practices in the 19th and 20th Centuries”, “Linguistics", "lness and Disability in Catalan Literature", "Transgressing Subjectivities, Liminar Spaces", "Female Voices, Female Bodies", "Mallorquinietats" i "Inter-spaces and After-lives in Contemporary Catalan Women’s writing" o "Intercultural Connections: Catalonia and Europe", així com especials dedicats a Sagarra, Rodoreda o Fuster.

Entre els convidats s’hi compten els professors i escriptors Jordi Larios i Margalida Pons; l'hispanista i catalanista irlandès Dominic Keown; el crític literari Enric Bou; o l'escriptora Maria Josep Escrivà, que serà la protagonsita d'un dels actes més rellevants, el recital de poesia "RIMAT". L'acte té l'honor de cloure les jornades a la Sala de Graus Germà Colón Domènech.

L’Anglo-Catalan Society va ser fundada l'any 1954 a Oxford amb l’objectiu de promoure el coneixement i l’apreciació de la cultura catalana a les Illes Britàniques, i al mateix temps de fomentar les relacions culturals entre les dues comunitats. L’associació actua com un fòrum professional per a les persones implicades en els estudis catalans, per bé que està oberta a totes les persones que en comparteixin els objectius fonamentals.

Consulta aquí el programa complet del Congrés

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"