Institut Ramon LLull

Marc Recha, protagonista d'una retrospectiva a Belgrad

Cinema.  Belgrad, 26/10/2022

Del 29 d’octubre al 2 de novembre, la mostra “Dies de Cinema Català. Marc Recha, finestres obertes a la vida” portarà a la Jugoslovenska Kinateka de Belgrad algunes les obres d'un dels cineastes catalans més reconeguts internacionalment.




Marc Recha és un dels autors més reconeguts de la cinematografia catalana contemporània. La seva obra serà motiu d'una retrospectiva a Belgrad, sota el títol de “Dies de Cinema Català. Marc Recha, finestres obertes a la vida”, que s’inaugurarà el 29 d’octubre a la Jugoslovenska Kinoteka a les 20h amb la projecció de la pel·lícula La vida lliure. Fins al 2 de novembre es podrà gaudir de 8 pel·lícules i 7 curtmetratges, en un cicle organitzat per l'Institut Ramon Llull i que compta amb la col·laboració de la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya als Balcans.

El cineasta català ha triomfat en els principals festivals internacionals, amb obres com Pau i el seu germà, que té l'honor de ser l’únic llargmetratge en llengua catalana inclòs a la selecció oficial del Festival de Canes. Per a Recha “el cinema és la gran aventura humana” i afirma que on millor s’ho passa és als rodatges, on vida i cinema "es barregen indefectiblement".

Els seus relats, fortament vinculats a un paisatge transformat per l’home, s’escampen per tot el territori de parla catalana, convertit en un magnífic ambaixador de la seva terra. De cinema intimista, suggeridor i ancorat a la realitat, però també obert al misteri i a la màgia, la retrospectiva –també programada l’any passat al mateix espai– s’emmarca dins de la mostra “Dies de cinema català” que acull la Jugoslovenska Kinoteka.

Programació

Dissabte 29 d'octubre
20h. La vida lliure. (inaguració i posterior col·loqui· amb el director, Marc Recha)

Diumenge 30 d'octubre
18h. Un dia perfecte per volar + Coses vistes (C)
20h L’Arbre de les cireres + El zelador (C)

Dilluns 31 d'octubre
18h. Pau i el seu germà + La por d’abocar-se (C)
20h. Les mans buides + La maglana (C)

Dimarts 1 de novembre
18h. Dies D’agost + És tard (C)
20h. Petit Indi + L’escampavies (C)

Dimecres 2 de novembre
18h. El cielo sube + El darrer instant (C)

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"