Institut Ramon LLull

La Universitat de París 8 ret homenatge a Joan Fuster amb motiu del seu centenari

Universitats.  París, 25/10/2022

La quarta edició del seminari internacional "Gare de France" reuneix a la Universitat de París, el 27 i 28 d'octubre, destacats especialistes en l'obra de l'escriptor valencià, poeta i assagista, una figura cabdal de l'articulació intel·lectual dels catalans durant la segona meitat del segle XX.




El seminari està organitzat pel Laboratori d'Investigació de Literatura Comparada a l'Espai Intel·lectual Europeu de la Universitat de Barcelona, ​​​​amb el suport de l'Institut Ramon Llull, l'Acadèmia Valenciana de la Llengua i la Universitat Paris 8, que ofereix als seus estudiants un curs d'estudis catalans.

Els seminaris “Gare de France” tenen com a objectiu analitzar les relacions literàries entre França i la literatura catalana des d'una aproximació comparada a les seves singularitats per tal d'entendre millor la narrativa compartida d'una història intel·lectual europea. Des del 2013, diversos d'aquests seminaris es fan, per exemple, a l'École Normale Supérieure de Lió o al Centre d'Estudis Catalans de la Sorbona.

L'any 2022, aquest simposi acadèmic aborda l'obra de l'intel·lectual valencià més decisiu de la segona meitat del segle XX, Joan Fuster, un exemple de la profunda relació entre la literatura catalana i la literatura francesa.

Dins del programa, hi trobem un cicle de conferències impartides per professors de diverses universitats catalanes i franceses:

• Valèria Gaillard (Universitat Autònoma de Barcelona) : «Joan Fuster: une expérience partagée de traduction»

• Antoni Martí Monterde (Universitat de Barcelona) : «lire Joan Fuster, lire Michel de Montaigne»

• Neus Penalba (Universitat Rovira i Virgili) : «Joan Fuster: entre Sartre et Camus, Erasme»

• Ester Pino Estivill (Universitat de Barcelona) : «Joan Fuster et Roland Barthes, l’aventure de lire»

• Fabrice Corrons (Université Toulouse2-Jean Jaurès) : «Joan Fuster et le théâtre»

• Annick Allaigre (Université Paris8) : «Joan Fuster: Préface à Juan Gil Albert»

27-28 octobre 2022
Université paris 8
Maison de la Recherche, salle A2 204, 2eme étage
2 rue de la Liberté - 93526 Saint-Denis
Més informació a : lceie@ub.edu

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"