Institut Ramon LLull

Faber Palma acull una residència en el marc de la Biennal de Pensament

Pensament.  Palma, 05/10/2022

Del 10 al 16 d'octubre de 2022, la Biennal de Pensament arriba a la capital mallorquina amb unes jornades on es debatrà amb entitats i ciutadania sobre les opcions de futur de la ciutat, i la seva concreció en un model urbà-territorial.




Aquest any, i per primera vegada, la Biennal de Pensament se celebra del 10 al 16 d'octubre en tres ciutats: Barcelona, València i Palma. En la present edició, la Biennal recupera l’espai públic i el transforma en una àgora per al debat cívic: ara més que mai, que vivim en un món on els canvis avancen a gran velocitat en totes les direccions i que necessitem una finestra de pausa i reflexió conjunta.

Palma està en un moment molt important: el disseny del nou Pla General marcarà quina ha de ser la Palma del futur. Com a "projecte de ciutat", el Pla és un instrument que expressa les grans opcions futures del municipi, concretades en l'elecció d'un determinat model urbà-territorial. Per això, la participació ciutadana resulta vital per a incidir en la conformació d'aquesta peça bàsica de la governança territorial de la ciutat.

És així com, en el marc de la Biennal de Pensament 2022, Faber Palma es convertirà en l'espai on treballar –juntament amb entitats, ciutadania i persones que han profunditzat en la temàtica– quins són els canvis i reptes que tendrà i que haurà d'afrontar la ciutat en un futur incert, que es vehicula a partir de quatre eixos: ciutat, cultura, democràcia i tecnologia.

Una residència de sessions dinàmiques i participatives

Faber Palma vol convidar diferents persones que estiguin vinculades amb la transformació de la ciutat i puguin aportar la seva visió, compartint eines i coneixements amb diferents equips locals. A través de sessions dinàmiques diàries compartides entre residents i entitats locals, es realitzarà feina conjuntament per pensar en estratègies per a la transformació de Palma.

A part d'aquest laboratori, es proposarà als residents que participin en una sèrie de taules de debat que formaran part de la programació de la Biennal de Pensament a Palma.

Totes les activitats de la Biennal del Pensament a Palma

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"