Institut Ramon LLull

Una delegació d'Arts Escèniques Catalanes participa a la biennal CINARS del Quebec

Escèniques.  Mont-real, 28/10/2022

Des de 1984, CINARS organitza bianualment a Mont-real un dels aparadors internacionals i esdeveniments de networking més importants del món. La 20a edició de la fira tindrà lloc del 7 al 12 de novembre i comptarà amb les actuacions de La petita malamaluga, Agnés Mateus + Quim Tarrida i Humanhood.




El Departament de Cultura de Catalunya, a través de l'Institut Català d'Empreses Culturals (ICEC), la seva marca d'internacionalització Catalan Arts i l'Institut Ramon Llull, organitzen una missió conjunta al Quebec per facilitar la participació a la Biennal CINARS d'empreses d'arts escèniques. Hi assistiran programadors de Catalunya i les Illes Balears i representants dels mercats estratègics catalans, després de les dues edicions exclusivament en format digital de la fira, provocades per l'aturada pandèmica.

En aquesta ocasió, la companyia multidisciplinària d'arts La Petita Malumaluga i la companyia catalano-britànica de dansa contemporània Humanhood mostraran les seves propostes a la selecció oficial del CINARS. A més, els intèrprets Agnés Mateus i Quim Tarrida seran al Teatre La Chapelle, en el marc d'un programa de dansa contemporània i formes híbrides comissariat per la companyia de dansa DLD juntament amb CINARS, anomenat Série_B.

CINARS, que enguany celebra la seva 20a edició, és un dels punts de trobada internacionals més importants del món de les arts escèniques. Des de 1984, CINARS reuneix cada any a Mont-real a uns 1.900 professionals de més de 50 països. Més de 400 d'aquests professionals són programadors que poden gaudir dels 170 espectacles que es mostren en cada edició, participar en esdeveniments de networking i reunir-se amb els seus companys a la sala d'exposicions. La Delegació Catalana estarà a l'estand 141-142.

Del 7 al 12 de novembre, més de 20 professionals catalans d'empreses culturals, agències, fires, festivals, espais i institucions buscaran reforçar les col·laboracions a nivell internacional. En concret, en aquesta missió hi participen:


EMPRESES I AGENTS CATALANS A CINARS 2022

► Agnés Mateus + Quim Tarrida: REBOTA REBOTA Y EN TU CARA EXPLOTA. CINARS BOOTH 141-142
7 i 8 de novembre a les 20:00h
Teatre | La Chapelle Scènes Contemporaines

La performer Agnés Mateus i l’artista multidisciplinari Quim Tarrida presenten un muntatge arriscat i vibrant que no deixarà els espectadors indiferents. Rebota rebota y en tu cara explota, Premi de la Crítica 2017 a Noves Tendències, és una reflexió descarnada sobre la violència de gènere i la passivitat social amb la qual acollim aquesta agressió que s’ha convertit en part del nostre dia a dia. Una obra que secciona en cru el silenci cap a temes tan d’actualitat com els assassinats masclistes, el sistema patriarcal i la violència contra les dones. Un espectacle de denúncia per començar a dir les coses pel seu nom i vèncer la por. Això sí, relatat tot amb humor. Agnés desmunta i se'n riu de tots els tòpics començant per les princeses Disney. Una rialla que és sarcàstica, combinada amb cops de puny directes a l’estómac. Una producció conjunta del Festival TNT, Antic Teatre (Barcelona) i Konvent Punt Zero (Berga). Presentat en col·laboració amb Série B – DLD – Daniel Léveillé Danse, com a part d'un programa comissariat de dansa contemporània i formes híbrides que té lloc al costat de la Biennal CINARS.

► La Petita Malumaluga: THE MOON IN A POT (A MISUNDERSTOOD SHOW). CINARS BOOTH 140
Arts multidisciplinars. Programa oficial CINARS 2022
9 de novembre, 16.00 h
Théâtre Rouge du Conservatoire d'art dramatique de Montréal

La música en directe, la dansa, el teatre i la tecnologia es donen la mà en aquesta delicada i alhora intensa proposta. La lluna en un pot (un espectacle incomprès) és un trànsit pels racons emocionals més profunds d’una lluna en constant recerca de la seva essència. La felicitat com a eina innegociable per a retrobar-se. Un cant a l’optimisme dirigit a tots els públics, també als nadons i la primera infància, i amb l’aposta per la recerca de noves formes d’interacció amb el públic que tan defineix el llenguatge de La petita malumaluga. Partint de la deliciosa excusa d’un espectacle que fa anys alguns professionals declararen no idoni per a nens, aquesta producció pretén alhora convidar al públic a una reflexió crítica de les programacions teatrals dirigides també a la infància. La petita malumaluga és una companyia reconeguda internacionalment que ha creat un enfocament únic a les arts escèniques mitjançant la interacció amb un públic format per nadons, nens petits i famílies. Un referent mundial en el seu àmbit.

► Humanhood Dance Company: {INFINITE}. CINARS BOOTH 205
Companyia de Dansa Contemporània. Programa oficial CINARS 2022
9 de novembre, 18.00 h
Centre Pierre-Péladeau — Salle Pierre-Mercure

Humanhood Dance Company va ser fundada l'any 2016 pels artistes Julia Robert i Rudi Cole, que han concebut un llenguatge coreogràfic extraordinari i una fluïdesa de moviment única que expressa una enorme sensibilitat espiritual. {Infinite}, la primera meditació de teatre de dansa de la companyia, guia el públic a través d'un viatge místic on el món exterior de la dansa es fusiona amb la consciència interna de l'espectador. La premissa és el moviment i la consciència: prendre consciència del poder infinit que flueix "cap a nosaltres i a través de nosaltres", donant vida a tots els éssers. Durant la peça, rebrem "transmissions energètiques", tant a través de les paraules com del moviment, canalitzada pels actors i encarnada per una tribu còsmica de ballarins. L'obra presenta una nova manera d'experimentar una producció de dansa, on el teatre esdevé un espai sagrat.

Companyia de circ “eia”. Circ contemporani / Teatre físic. CINARS BOOTH 150

El Álamo. Desenvolupament cultural creatiu i internacional. CINARS BOOTH 141-142

PerPoc Puppet Company. Titelles, música, multidisciplinar. CINARS BOOTH 141-142

EMPRESES, FIRES i FESTIVALS AL CINARS 2022:

Eufonic Festival. Audiovisual / Digital / Arts performatives

Danseu Festival. Dansa / Moviment

Fira Mediterrània de Manresa. Fira / festival multidisciplinari

FiraTàrrega. Fira / festival multidisciplinari

Grec Festival of Barcelona. Teatre / Dansa / Música / Circ

Mercat de les Flors. Espai de dansa

Mostra Igualada. Fira / Festival

Sismògraf Festival. Dansa / Moviment

Teatre d’Inca. Arts performatives. Inca, Mallorca

Teatre Nacional de Catalunya, TNC. Arts performatives, Barcelona

Teatre Principal Palma. Arts performatives. Palma, Mallorca

INSTITUCIONS CATALANES AL CINARS 2022:

Catalan Arts – Catalan Institute for Cultural Companies (ICEC)

Institut Ramon Llull

Més informació de la delegació catalana al CINARS 2022 aquí.

CINARS Biennale 2022

Del 7 al 12 de novembre 2022

Delegació catalana a l'estand 141-142

Actuacions:

Agnés Mateus + Quim Tarrida: REBOTA REBOTA Y EN TU CARA EXPLOTA

La Petita Malumaluga: THE MOON IN A POT (A MISUNDERSTOOD SHOW)

Humanhood Dance Company: {INFINITE}

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"