Institut Ramon LLull

El cineasta Marc Recha, protagonista d'una retrospectiva a Gorizia (Itàlia)

Cinema.  Gorizia, Itàlia, 13/09/2022

Del 13 al 15 de setembre, la ciutat fronterera entre Itàlia i Eslovènia proposa una retrospectiva del prestigiós guionista i director català, que consistirà en la projecció de Petit Indi (2009) i La vida lliure (2017), un recull de curtmetratges i una masterclass per a professionals del sector.




El cineasta, guionista i director català Marc Recha (l'Hospitalet de Llobregat, 1970) és el protagonista d'una retrospectiva a la ciutat de Gorizia, entre el 13 i el 15 de setembre. La localitat fronterera entre Itàlia i Eslovènia projectarà Petit Indi (2009) i La vida lliure (2017), a més d'un recull de curtmetratges i una masterclass per a professionals del sector.

Recha és autor de pel·lícules com Dies d'agost (2006), Les mans buides (2003), Pau i el seu germà (2001), L'àrbre de les cireres (1998) o El cielo sube (1991), i ha estat guanrdonat amb premis tan destacats com el Ciutat de Barcelona 1998 per L'arbre de les cireres, el Premi Ondas 2001 al millor director per Pau i el seu germà o el Premi Nacional de Cinema 2002, concedit per la Generalitat de Catalunya.

Va debutar l'any 1991 amb El cielo sube. De formació autodidacta, el seu segon film, L'arbre de les cireres, va esdevenir la sensació cinèfila del 1998, tot un fenòmen del boca-orella que mostrava el tipus de cinema que el faria reconegut arreu, amb escenes filmades en ambients rurals i tranquils.

Amb la seva tercera obra, Pau i el seu germà, es consoldia internacionalment, com demostra la programació i presentació a la secció oficial del Festival Internacional de Cinema de Canes. És, fins al dia d'avui, l'única pel·lícula parlada en català que ho ha aconseguit.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"