Institut Ramon LLull

Carla Simón, d'Alcarràs a Hollywood

Cinema.  Estats Units, 13/09/2022

En el seu camí cap als Oscar, la darrera guanyadora de l'Ós d'Or de la Berlinale haurà de superar la preselecció d'acadèmics de Hollywood, que a finals de gener decidiran quines són les cinc pel·lícules candidates a l'estatueta en la categoria de millor film internacional. El públic de Los Angeles tindrà l'oportunitat de veure la pel.lícula al AFI FEST Film Festival. La projecció del 5 de novembre comptarà amb la presència de la directora Carla Simón.




L'èxit d'Alcarràs, de Carla Simón, no s'atura. Després de fer història amb l'Ós d'Or a la darrera Berlinale, la pel·lícula ha estat seleccionada per l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques per representar l'Estat espanyol en la carrera cap als 95è Oscars, en la categoria de millor pel·lícula internacional.

Produïda per Vilaüt Films, Avalon, Elastica Films i Kino Produzioni, la segona pel·lícula de Simón –que ja va enlluernar amb el seu debut, Estiu 1993– va guanyar la màxima distinció al festival celebrat a Berlín i també s'ha presentat en festivals internacionals com el Festival de Cinema de Sant Sebastià i el BFI London Film Festival.

L'obra, rodada plenament en català, és finalista dels Premis del Cinema Europeu, uns guardons que podrien eixamplar un palmarès excel·lent. La pel·lícula compta amb el suport de l'ICEC i ha estat, a banda dels guardons recollits, tot un èxit de taquilla.

La pel·lícula representarà l'Estat espanyol a la 95a edició dels premis Oscar

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"