Institut Ramon LLull

Mariona Vilaseca i Marijo Ribas, protagonistes de dues residències artístiques a Sardenya i Occitània

Arts.  França, 10/09/2022

De l’1 al 30 de setembre es duen a terme les dues residències internacionals en el marc del projecte Immaterial. Delta Art, promogudes per Es Far Cultural i amb el suport de l’Institut Ramon Llull.




Es Far Cultural duu a terme la coordinació i gestió, producció i realització de la participació catalana en el programa de dues residències artístiques a Sardenya (a l’Associació Cultural LandWorks ubicada a l’Argentiera ) i a Occitània (La Providence Centre Català d’Art Vivant, ubicada a la Casa Descatllar d’Ille sur Têt, França).

Immaterial. Delta Art Residències és un projecte de residències d’investigació basada en les arts, en el qual hi participen Casa d’Artistes, LandWorks (Sardenya) i La Providence CCAV (França) i que compta amb el suport de l’Institut Ramon Llull, així com de l’Institut d’Estudis Baleàrics i Consell Insular de Menorca.

Els tres espais de residència participants tenen denominadors comuns: la vocació de dinamització sociocultural dels pobles i habitants del seu voltant i la ubicació dels seus centres en edificis amb una història particular. Tal i com introdueix el títol del projecte, les línies de treball són el patrimoni cultural i immaterial de cada territori des d’un enfocament contemporani, hibridant la història amb les arts per tal de conèixer i entendre el passat i construir futurs possibles amb base empírica i ficció.

Artistes participants edició 2022

Marijo Ribas

Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona (2006), Postgrau en Disseny, Art i Societat, Elisava Pompeu Fabra Barcelona (2008), Màster en Produccions Artístiques i Investigació, Universitat de Barcelona (2010) i primers cursos de doctorat en Història de l’Art, Universitat de Barcelona (2013).

Des del 2003 ha participat en exposicions i projectes col·lectius en espais públics i privats com Frac Corse, Ruse Gallery, Spazju Kreattiv Malta, MUU Kaapeli Hèlsinki, Círculo de Belles Arts Madrid, Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, Centre d’Art Santa Mònica, LABoral Centre d’Art o Es Baluard Museu.

Cadascun dels seus projectes neix d’una investigació i narrativa. L’interessa la intersecció entre disciplines: art/història, art/ciència, art/tecnologia, art/vida. Formalitza el seu treball segons les característiques de cada projecte, sobretot a partir del vídeo, la fotografia o la instal·lació.

Mariona Vilaseca

Doctora en Belles Arts, Experiència estètica i la contemplació, per la Universitat de Barcelona (2016), programa de doctorat L’art en l’era digital (2005-2007), estudis de tècniques pictòriques a la Facultat de Belles Arts (1995-1997) i fotografia analògica al Foto Club Manresa (1995-1997). Ha rebut diverses beques i subvencions com la de Primavera/22 d’Es FAR Cultural (2022), Recerca artística i producció per realitzar el projecte “Del cotó al fotó” (amb el suport de l’empresa Cotó Roig i subvencionat per OSIC de la Generalitat de Catalunya (2013-2014) i “Ciència i art” del Departament de Pintura de Belles Arts de la UB (2005).

Les residències artístiques més rellevants han estat a Casa d’Artistes (Menorca), Residència Maison Me (Menorca), Centre d’Art i Natura CAN (Farrera), Museu Molí Paperer (Capellades), Gallery Grey Project i The Substation Theatre (Singapore). Va participar a les Jornadas de arte, naturaleza y contemplación “La mística del cuerpo consciente”, organitzat per el Centro de Investigación Arte y Entorno, Universitat Politècnica València (2014).

Els seus projectes més importants són: Cartografia emogràfica. Llargs pinzells al mar. Escala. Absorta en la mar (2016-2022), Waiting to rain. Darshan. El mar (el teu blau), Dhara, Give to Recive, Elements. Offering. De la Ciutat a la Muntanya. Esperant que plogui (2014-2010), projecte col·laboratiu amb l’artista Safaa Erruas (Marroc), documental Correspondències i Catàleg Quadern d’Art (2008-2009), Línia – gota a gota. Perla Azul. Emografia (2004-2007).

► Més informació http://deltaart.org/

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"