Institut Ramon LLull

La residència Art Omi acull els escriptors Jordi Cabré i Monika Zgustová

Literatura.  Nova York, 06/09/2022

Del 2 al 16 de setembre, els dos autors participen a la residència d’escriptura de Nova York, Estats Units. Des de la seva fundació l'any 1992, Art Omi Writers (abans coneguda com a Ledig House) ha acollit centenars d'autors i traductors de més de cinquanta països.




Jordi Cabré i Trias (Barcelona, 1974) és advocat, periodista i escriptor de llarga trajectòria, reconeguda amb premis com El lector de l'Odissea, per La pregària del diable (2003) o el Llorenç Villalonga per El virus de la tristesa (2005), i essent finalista del Premi Sant Jordi per Rubik a les palpentes (2004). L'any 2010, amb Després de Laura, tornà a ser finalista del Sant Jordi, que aconsegueix finalment el 2018 amb Digues un desig.

Monika Zgustová (Praga, 1957) és escriptora i traductora txeca resident a Catalunya. Ha traduït nombrosos títols del txec i del rus al català, amb autors tan destacats com Milan Kundera, Bohumil Hrabal, Vaclav Havel o Jaroslav Hašek, i amb que compten amb reconeixments com el Premi de les Lletres Catalanes (1991), l'"European Translation Prize" (1994) o el Premi Ciutat de Barcelona (1995), entre d'altres. Autora de novel·les, relats i crítiques literàries, ha escrit reculls de contes com Contes de la lluna absent (2010), Premi Mercè Rodoreda, i novel·les com La nit de Vàlia, Premi Amat-Piniella 2014.

Creació, divulgació i intercanvi cultural

La col·laboració entre l'Institut Ramon Llull i Art Omi va començar l'any 2010 i ha tingut en residència escriptors catalans com Gemma Gorga, Francesc Serés, Marc Pastor, Anna Ballbona, Albert Forns, Sebastià Alzamora, Marina Espasa, Anna Aguilar-Amat, Mònica Batet, Marta Carnicero, Sebastià Portell, Martí Domínguez i, en la darrera edició, Núria Perpinyà i Irene Solà.

Des que es va crear el programa Writers Art Omi (antigament coneguda com a Ledig House), més de cent autors de cinquanta països diferents hi han estat acollits. La residència, que ofereix l’allotjament, l’espai de treball i la manutenció, està ubicada al poble d’Omi, a la riba del riu Hudson, a dues hores i mitja de Nova York. L’objectiu de la convocatòria ha estat sempre el mateix al llarg dels anys: divulgar l’obra dels escriptors convidats i fomentar l’intercanvi internacional, cultural i creatiu entre els participants.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"