Institut Ramon LLull

La Universitat d'Oxford acull la II Escola d’Estiu de Lingüística Catalana

Llengua.  Oxford, 07/09/2022

Del 7 al 10 de setembre, la Universitat d’Oxford acull la segona edició de l’Escola d’Estiu de Lingüística Catalana, on es lliura el II Premi Aina Moll. Els organitzadors de l'esdeveniment són l’Institut Ramon Llull, les Universitats d’Oxford, Queen Mary de Londres i Cambridge, amb la col·laboració de la Direcció General de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears i la Universitat de les Illes Balears.




L’objectiu de l’Escola d’Estiu de Lingüística Catalana (EDELC) és oferir formació en lingüística catalana a estudiants de grau i de postgrau que vulguin completar el seu coneixement en aquest camp, amb atenció especial a estudiants d’universitats de fora del domini lingüístic català que tinguin interès en la llengua catalana o ja n’hagin començat a investigar algun aspecte.

La segona edició, l’EDELC comptarà amb la participació del professor Max Wheeler com a ponent convidat i clourà amb un concert del cantautor valencià Pau Alabajos.

També inclourà quatre cursos d’iniciació en una de les àrees de fonètica i fonologia, morfologia, semàntica i pragmàtica, sintaxi, lexicologia, sociolingüística, lingüística històrica i diacrònica i l’adquisició del català com a primera llengua o com a llengua addicional.

A més, inclou un espai de tutories i un espai destinat a la presentació de treballs que estiguin duent a terme els estudiants, la qual cosa afavoreix la interacció directa amb els especialistes i facilita les col·laboracions, les cotuteles i la creació d’una xarxa de suport en estudis lingüístics sobre la llengua catalana.

II Premi Aina Moll

Amb l’objectiu de fomentar la investigació en aquest àmbit –estudis lingüístics sobre la llengua catalana– es lliurarà el II Premi Aina Moll al millor treball presentat, convocat per la Direcció General de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears com a reconeixement a la figura d’aquesta filòloga i lingüista.

L'Escola d’Estiu de Lingüística Catalana 2022 és organitzada per l’Institut Ramon Llull, la Universitat d’Oxford, la Universitat de Cambridge i la Universitat Queen Mary de Londres, en col·laboració amb la Direcció General de Política Lingüística i la Universitat de les Illes Balears (UIB).

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"