Institut Ramon LLull

Creadores catalanes i xilenes teixeixen vincles en la primera edició de les beques Roser Bru

Arts.  Santiago de Xile, 11/08/2022

Les beques que tenen per objectiu potenciar el reconeixement de Bru i agermanar dos espais de creació marcats per la seva figura. La valenciana Paula Bonet fou pupil·la de Bru i és la comissària d'aquestes beques biennals.




Roser Bru (Barcelona, 1923 – Santiago de Xile, 2021) fou una artista plàstica que, conseqüència de les dictadures de Primo de Rivera i Franco, va emigrar amb la seva família a França i, després d'uns anys de retorn a Catalunya, a Santiago de Xile. Pintora i gravadora, va exercir també com a professora de Belles Arts. La memòria, els conflictes socials i els fets històrics dramàtics són l'eix comú de l'obra de Bru en què es combinen des de línies fines i compactes a dissolucions i taques.

Les beques que duen el seu nom tenen per objectiu potenciar el reconeixement de Roser Bru –Creu Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya l'any 2020– i agermanar dos espais de creació marcats per la seva figura a banda i banda de l'Atlàntic: el Taller 99 (Santiago de Xile) i La Madriguera (Barcelona). La valenciana Paula Bonet (Vila-real, 1980), fundadora del taller barceloní, fou pupil·la de Bru i és la comissària d'aquestes beques biennals que, fins al 2027, reuniran creadores catalanes i xilenes amb el suport de la Fundación Arquetipo i l'Institut Ramon Llull. Aquesta actuació forma part de les tasques de promoció exterior de la cultura i suport a la internacionalització de la creació catalana del Llull.

El dissabte 13 d'agost s'inaugura a la Sala Museográfica Taller 99 l'exposició "El hilo" que reunirà les obres de Jana A. Abril (Cat), María Consuelo Álvarez (Cat), Claudia Barbera (Xile), Francisca Brante (Xile), Fernanda Gaete (Xile), Helena Laguna (Cat), Ximena Lecaros (Xile), Duna Llobet (Cat), María Pilar Martínez (Cat), Isidora Ortíz (Xile), Marta Sánchez-Cañete (Cat), Elizabeth Sepúlveda (Xile), Catalina Silva (Xile) i Sílvia Vallhonrat (Cat), participants de la primera edició.

14 artistes –7 d'origen català i 7 d'origen xilè– han compartit residència aquest mes d'agost a Santiago de Xile, ciutat on la catalana Roser Bru va desenvolupar la seva carrera artística

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"