Institut Ramon LLull

El XXI Campus universitari de la llengua catalana torna a la presencialitat en una edició a Girona i Encamp d’Andorra

Llengua.  Girona, Encamp d'Andorra, 22/07/2022

Després de dos anys de celebrar l'esdeveniment en la modalitat virtual a causa de la crisi sanitària de la Covid-19, aquest 2022 es torna al model presencial d’immersió lingüística – entre el 24 de juliol i el 7 d’agost– amb professorat especialitzat i un ventall divers d’activitats interessants i de tallers i conferències relacionades amb la cultura catalana.




El XXI Campus universitari de la llengua catalana se celebrarà entre el 24 de juliol i el 7 d’agost a les ciutats de Girona i Encamp d’Andorra i s'emmarca en el programa  d'estades lingüístiques d’estiu adreçat a estudiants d’estudis catalans de la XarxaLlull. El Campus ofereix als estudiants, gràcies als cursos de llengua i a la participació en un ampli ventall d'activitats culturals i de lleure, la possibilitat d'integrar-se en el teixit social i el context natural de Catalunya i Andorra.

Estudiants procedents de països com ara Canadà, Cuba, França. Estat espanyol, Estats Units, França, Itàlia, Mèxic, Regne Unit, República Txeca, Sèrbia i Portugal gaudiran de l’aventura de viure un dies d’immersió lingüística i cultural a cavall entre la Costa Brava i el Pirineu andorrà i permetrà als participants poder viure plenament en català durant uns dies.

El programa del Campus inclou trenta hores de classes de llengua catalana amb professorat especialitzat i quinze més sobre aspectes de la cultura dels països que s’expressen en llengua catalana. A més, als vespres i durant els caps de setmana es realitzen activitats culturals i de lleure (excursions, itineraris culturals, tallers, visites culturals, etc.) per propiciar el coneixement de Catalunya i Andorra.

Aquestes estades inclouen tots els territoris de parla catalana com ara l’Estada lingüística d’estiu a  València, que l’Institut Ramon Llull també coorganitza. amb l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, l’Estada lingüística d’estiu a les Illes Balears amb al Universitat de les Illes Balears i l’Estada virtual als territoris de para catalana, quarta estada formativa per a aquells estudiants que no es puguin desplaçar a cap territori de llengua catalana, però que tinguin ganes de continuar profudint en la llengua i cultura catalanes. Totes tres estades tindran lloc entre el mes de juliol i setembre i han tingut una molt bona acollida entre els estudiants.

Des de l'inici de la seva creació l'any 2002, més d'un miler de persones d'arreu del món han pogut fer una immersió lingüística i cultural a Andorra, Catalunya, les Illes Balears o el País Valencià gràcies a ajuts o a la participació en estades  lingüístiques organitzades per l’IRL, conjuntament o bé amb la col·laboració d’altres organismes i institucions. 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"