Institut Ramon LLull

40 professionals de les arts escèniques visiten el Llull en el marc de les jornades internacionals del Grec Pro

Escèniques.  Barcelona, 05/07/2022

Aquest dimarts, 5 de juliol, una quarantena de professionals de les arts escèniques han visitat l’Institut Ramon Llull en el marc del Grec Pro, la trobada internacional de programadors i programadores internacionals que organitza el festival d’estiu de Barcelona, que enguany recupera la presencialitat, del 4 al 8 de juliol de 2022.




Els assistents a la trobada han pogut conèixer de primera mà l’espai on s’ubica l'Institut Ramon Llull i també la missió d’internacionalització de la cultura catalana que es realitza, en l’any del 20è aniversari de la institució. “Volem intercanvi i diàleg: la nostra tasca principal és donar suport a la internacionalització de les arts”, tal i com ha explicat Pere Almeda, director de l'IRL, durant l’acte.

El director també ha subratllat la importància del Grec com “un dels grans aparadors on poder gaudir de les propostes artístiques catalanes més interessants i reeixides del moment” i ha volgut posar de relleu el valor de la tasca feta pel Llull al llarg de vint anys, “dues dècades on no hem deixat de treballat per la internacionalització de la nostra cultura, en uns anys de gran intensitat i feina feta per ser i acompanyar projectes i propostes artístiques en múltiples escenaris i aparadors”.

Per a Almeda, la internacionalització de la missió del Llull ha de servir “per difondre al màxim el nostre missatge, agenda i accions”. “La internacionalització implica tenir veu pròpia en el debat sobre els principals temes de l’agenda global i ser presents als espais de diàleg contemporanis: l’agenda feminista, la transició energètica, la transformació digital, l’inquietant auge de l’autoritarisme, les amenaces a la democràcia i els grans desafiaments de la sostenibilitat”.

A l’acte, celebrat a la sala Rosselló del Palau del Baró de Quadras, hi han assistit Pere Almeda, director de l’IRL; Maria Lladó, cap de l’Àrea de Creació de l’IRL; Maria Basora, directora de l’Àrea de mercats de l’ICEC; i Elisenda Farré Secall, de l’Institut d’Estudis Baleàrics. L’acte ha acabat amb l’actuació de Lali Ayguadé.


Grec Pro, una cita internacional

Del 4 al 8 de juliol, més de 160 inscrits d’arreu del món participen al Grec Pro, una cita que inclou: presentacions i sessions informatives dedicades a assumptes d’interès per al sector, com ara l’accessibilitat, la sostenibilitat, la mobilitat internacional i la diversitat cultural; presentacions de tots els projectes inclosos en el Grec Festival Barcelona 2022; i visites guiades als equipaments.

A banda de les visites, els programadors podran assistir a diversos espectacles programats dins el festival, i al llarg dels dies en què es realitza el programa professional podran descobrir les propostes de les companyies catalanes Insectotròpics (Orpheus), Ponten Pie (Bajau), Atresbandes (Aspecte global d’una qüestió) així com diverses coproduccions del Festival Grec i l’espectacle d’Àlex Rigola Ofèlia (Panic Attack).

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"