Institut Ramon LLull

Megan Berkobien i María Cristina Hall parlen als Estats Units de la primera novel·la de Montserrat Roig

Literatura.  EUA, 27/06/2022

At home with Literati, organitzada per Literati Bookstore a Ann Arbor (Michigan, EUA) ofereix una xerrada per parlar de la traducció de la primera novel·la de Monserrat Roig, Ramona, adeu publicada en anglès per Fum d'Estampa Press.




La primera novel·la de Monserrat Roig, Ramona, adéu (1972), és una poderosa història explicada des dels punts de vista de tres generacions de dones d'una mateixa família. Començant amb escenes d'una dona embarassada que busca el seu marit després de l'atemptat al Coliseu de Barcelona, ​​el llibre explora el paper de la família, les relacions de les dones amb els homes, la influència que té sobre elles el pes de la història, i el silenci amb què les dones viuen la seva vida. Ampli i dinàmic, el mosaic històric i social de l'Estat espanyol de finals del segle XIX i principis del XX es veu a través de les vides i les experiències d'aquests personatges femenins.

MONTSERRAT ROIG va ser una novel·lista, contista, periodista d'investigació i activista feminista, qualificada per la poeta Marta Pessarrodona com la "primera escriptora total que ha tingut la literatura catalana".

MEGAN BERKOBIEN és educadora, traductora i organitzadora. És doctora en literatura comparada per la Universitat de Michigan i és la fundadora de l'Emergent Translators Collective.

MARÍA CRISTINA HALL és poeta, traductora i activista per la immigració mexicana-americana. Les seves traduccions han aparegut a Words Without Borders, The Offing i Alchemy, entre d'altres.

At home with Literati:

Dijous, 7 de juliol de 2022 - 19:00h

En directe per Zoom.

No cal preinscripció.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"