Institut Ramon LLull

Recital de Maria Callís Cabrera, Josep Pedrals i Jansky a Londres

Londres, 23/06/2022

La sala Iklectik Art Lab de Londres acull el dissabte 2 de juliol a les 19:30h el darrer acte del programa Spotlight, amb protagonisme la poesia catalana. L’acte forma part de l’European Poetry Festival.




El programa cultural del Catalan Culture Spotlight, que ha continuat més enllà de London Book Fair (del 5 al 7 d’abril de 2022), arriba a la fi aquest proper dissabte, 2 de juliol, en un acte que se celebra a sala Iklectik Art Lab de la capital londinenca.

La jornada acull els poetes Maria Callís Cabrera, Josep Pedrals i Jansky (duet d’electrovers format per Laia Malo i Jaume Reus) i les creacions dels poetes britànics Callie Michail, Mischa Foster Poole i Benedict Taylor, que llegiran després de la intervenció de cadascun dels poetes catalans, respectivament. Com a colofó del la trobada, cada parella també interpretarà un poema que hauran creat i preparat conjuntament.

Aquest acte, organitzat per l’Institut Ramon Llull, forma part de l’European Poetry Festival i és el darrer de tota la programació cultural de l’Spotlight, on la poesia catalana ha tingut una representació notable en diversos espais.


Maria Callís Cabrera (Girona, 1983)

Poeta i professora associada a la Universitat de Barcelona, on imparteix classes de Filologia catalana. Va debutar en el món literari amb el poemari Jonàs (Galerada, 2004), amb el qual va guanyar el premi Amadeu Oller per a textos de joves poetes inèdits. Anys més tard va publicar La matinada clara (Accent, 2009), obra que compta amb les il·lustracions de Maria Alcaraz i Frasquet. El 2011 va participar a l’obra col·lectiva Ningú no ens representa. Poetes emprenyats (Editorial Setzevents, 2011), sorgida de l’acampada del moviment 15M a Barcelona. Amb La ciutat cansada (Proa, 2017) va guanyar el premi Carles Riba 2016.

Diferents grups i cantants catalans han musicat alguns dels seus poemes, com ara Manel, Sílvia Pérez Cruz, Bikimel i Miss Carrussell amb Clara Peya & Judit Neddermann. Callís ha participat en nombrosos recitals llegint poemes seus i d’altres autors i forma part de l’associació cultural que promou l’activisme musical The Indian Runners i de les formacions El pèsol feréstec i Vladivostok.

Josep Pedrals (Barcelona, 1979)

Es dedica a la poesia des de diversos fronts: escriu llibres d’investigació en el gènere (assajos novel·lats sobre poètica i vida), recita poesia de manera professional, explica la poesia en cursos i conferències, difon i divulga la poesia en diversos mitjans de comunicació, ha muntat celebracions poètiques de tot tipus i periodicitat, posa música als versos i versos a les músiques, expandeix la teatralitat del vers i inclou versos a les dramatúrgies d’altres.

Els seus principals llibres son Escola italiana (2003), El furgatori (2006), El romanço d’Anna Tirant (2012) i Exploradors, al poema! (2014). En el camp teatral, cal destacar-ne les obres Wamba va! (2005), En comptes de la lletera (2011), El furgatori (2012), Safari Pitarra (2013), Fang i setge (2016) i Els límits del Quim Porta (2018, premi Homo Fabra a la millor aportació a la llengua catalana i premi Llegir en Cas d'Incendi al millor poemari de l'any). Les seves peces més destacables en el camp musical es troben als discos El motí (2007), En/doll (2007), Esquitxos ultralleugers (2009) i En helicòpter (2013), aquests dos enregistrats amb Els Nens Eutròfics.

Jansky

És un duet de música electrònica i “electrovèrsia” format pel músic mallorquí Jaume Reus i la poeta berguedana Laia Martínez López (Laia Malo). Han participat en festivals com el Sónar i Manrusionica. El 2018 va rebre el Premi Suns Europe d'Itàlia al Millor grup europeu en Llengua Minoritzada. El 2021, el treball discogràfic Insectasynth, inclòs al projecte artístic “Insecta Dance Music”, fou guardonat als Sound of the Year Awards de la BBC amb el premi al Millor so enregistrat en un estudi. El projecte inclou una instal·lació sonora i una llibreria digital amb sons naturals i també manipulats dels insectes de paratges naturals com l’Albufera de Mallorca.


Més informació de l'acte al web de l'European Poetry Festival 2022

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"