Institut Ramon LLull

La Universitat de Viena acull les Jornades de Lingüística Catalana

Llengua.  VIena, 18/06/2022

Les jornades (20 i 21 de juny) compten amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull i tenen l’objectiu de fomentar l’estudi teòric del català més enllà del seu àmbit geogràfic. Les sessions reuniran les recerques més recents en l’àmbit de la lingüística teòrica del català, centrades en l'àmbit de la semàntica i la pragmàtica.




La Universitat de Viena, amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull, organitza les “Jornades de Lingüística Catalana a Viena” amb l’objectiu de fomentar l’estudi teòric del català més enllà del seu àmbit geogràfic. Les jornades tindran lloc els dies 20 i 21 de juny i reuniran les recerques més recents en l’àmbit de la lingüística teòrica del català. Enguany, la temàtica que es tractarà serà la semàntica i la pragmàtica del català.

Així mateix, les "Jornades de Lingüística Catalana a Viena" volen crear nous lligams i aprofundir les connexions ja existents entre la comunitat lingüística austríaca i les universitats dels territoris de parla catalana per mitjà de la discussió teòrica i la integració de noves generacions d’investigadors en la recerca de la llengua catalana.

Les sessions fomentaran la visibilitat del català en l’àmbit acadèmic general i comptaran amb la participació de Laia Mayol (Universitat Pompeu Fabra), Andreu Sentí (Universitat de València), Enric Vallduví (Universitat Pompeu Fabra), Maria del Mar Vanrell Bosch (Universitat de les Illes Balears) i Xavier Villalba (Universitat Autònoma de Barcelona).

En el marc de la col·laboració amb les universitats de la Xarxa universitària d’estudis catalans a l’exterior, el Consorci de l’Institut Ramon Llull promou i dona suport a l’organització d’activitats acadèmiques i culturals a les universitats amb l’objectiu d’incrementar la visibilitat i l’impacte dels estudis catalans com a focus de coneixement i de recerca de la llengua, la literatura i la cultura catalanes. Aquestes activitats complementen la docència de llengua, literatura i cultura catalanes que s'imparteix als centres i contribueixen alhora a l'assoliment d'una major competència lingüística per part dels estudiants.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"