Institut Ramon LLull

El Llull col·labora en la tretzena edició d’ArtsLibris, la Fira Internacional del Llibre d’Artista i Edició Contemporània

Literatura.  Barcelona, 08/06/2022

L'esdeveniment se celebra del 10 al 12 de juny de 2022, per segon any a l’espai Fossat del Mercat de Sant Antoni de Barcelona. L'Institut Ramon Llull fa possible la presència de Gabriela Cendoya en el decurs de les activitats prèvies, que s'inicien el 8 de juny.




ArtsLibris Barcelona celebra la seva tretzena edició, per segon any a l’espai fossat del Mercat de Sant Antoni. La fira comptarà amb un centenar d’editors i una ambiciosa proposta cultural formada per xerrades, debats i tallers al voltant de les publicacions d’artista, que comptarà amb la col·laboració del Llull pel que fa a la presència de Gabriela Cendoya en les activitats prèvies.

La Fira Internacional del Llibre d’Artista i Edició Contemporània comença amb el Seminari Internacional “Col·leccionar Publicacions d’Artista”, on es fan dues taules de debat: la primera, amb el títol Col·leccionar Fotollibres i amb la participació de Gabriela Cendoya, experta en fotollibres i encarregada de les activitats de la Biblioteca del museu de San Telmo de Sant Sebastià; i Isabel Bordas, directora de la Biblioteca del Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía. L’activitat és moderada per Toni Amengual, editor i docent que ha treballat el fotollibre i l’autoedició de projectes.

La segona taula de debat, “Col·leccionar Publicacions”, compta amb la participació de Miquel Molins, President de la Fundació Banc Sabadell, que actualment compta amb una important col·lecció de publicacions d’artista, José María Lafuente, President i director de l’Archivo Lafuente, Santander i moderada per Teresa Grandas, conservadora d’exposicions al MACBA.

ArtsLibris, fira consolidada

En els tretze anys d’existència, ArtsLibris s’ha consolidat com una de les fires del llibre d’artista internacionals més importants del món, i fa possible la trobada entre editors i artistes d’àmbit global, amb professionals del sctor i amb el públic local. La fira ha aconseguit trencar amb el tradicional model anglosaxó utilitzat en la majoria de les fires de llibre d’artista, amb publicacions predominants en llengua anglesa.

ArtsLibris és una fira que es basa en la diversitat i que mira cap al sud d’Europa i Llatinoamèrica. Així mateix, s’ha consolidat com la principal fira a Catalunya i a l’Estat Espanyol en la cobertura, la difusió i la comercialització del sector editorial del llibre d’artista, la bibliofília contemporània i el fotollibre, juntament amb altres formats afins.

ESPAI FOSSAT DEL MERCAT DE SANT ANTONI
Entrada per Carrer del Comte d’Urgell, 1 08011 Barcelona
Entrada per Carrer Manso, 154B 08015 Barcelona

Horari:
Divendres 10 de juny de 12 h a 20 h
Dissabte 11 de juny d’11 h a 20 h
Diumenge 12 de juny de 10 h a 17 h
Inauguració: 10 de juny a les 12 h

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"