Institut Ramon LLull

El Llull col·labora amb l'ISEA2022 i porta talent internacional a Barcelona

Arts.  Barcelona, 02/06/2022

La 27a edició del Simposi Internacional d’Art Electrònic té com a tret distintiu l’extensió del programa a la comunitat local amb una cinquantena d’activitats a Barcelona i el territori català. L'Institut Ramon Llull El Llull hi col·labora amb la presència de tres professionals internacionals de reconegut prestigi: Olga Goriunova, Christl Baur i Régine Debatty.




L’ISEA2022 Barcelona arriba a la 27a edició amb un gruix de programació que tindrà lloc del 10 al 16 de juny. El certamen se celebra per primera vegada a Barcelona i compta enguany amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull, que ha convidat a tres professionals internacionals de reconegut prestigi per participar com a conferenciants i convidades destacades del simposi: Olga Goriunova, Christl Baur i Régine Debatty.

El Simposi Internacional d’Art Electrònic (ISEA) és un dels esdeveniments anuals més consolidats en l'àmbit internacional de l'art electrònic, constituït com a punt de trobada per explorar la intersecció entre l'art, el disseny, la ciència, la tecnologia i la societat. Després de més de deu anys sense passar per Europa, la capital de Catalunya acull aquest estiu la nova edició del certamen, tot reforçant el lideratge de la ciutat en la recerca, la producció científica i la creativitat artística i cultural. El Llull, en aquest sentit, facilita l'intercanvi i la internacionalització de l'esdeveniment amb la participació i mobilitat de professionals i prescriptors internacionals per ampliar el coneixements de l'escena artística catalana.

- Christl Baur és la directora del festival Ars Electronica, amb seu a Linz (Àustria). Investigadora amb formació interdisciplinària en història de l'art, gestió cultural i ciències naturals. Està especialment interessada en la conjunció de pràctiques estètiques i socials que se centren en la col·laboració i l'experimentació i desafien els protocols socials, polítics i econòmics dominants. El seu camp de recerca abasta temes com el videoart, les tecnologies dels nous mitjans, la informàtica, la biotecnologia i l'art interactiu, i treballa en el nexe de l'art i la ciència. Durant els darrers anys, ha desenvolupat, coproduït i realitzat exposicions i actuacions a gran escala, projectes d'investigació, residències i publicacions, més recentment en cooperació amb universitats i associacions científiques com Google Arts & Culture, Microsoft, Hyundai i la Acadèmia Central de Belles Arts de Beijing. Treballa estretament amb artistes la pràctica dels quals se situa a la interfície de l'art, la ciència i la tecnologia. Christl Baur participa a ISEA2022 Barcelona impartint la conferència magistral d’apertura del simposi, el 13 de juny.

- Olga Goriunova, artista, comissària i catedràtica del Royal Holloway de la Universitat de Londres i autora d’Art Platforms and Cultural Production on the Internet (2012) i Bleak Joys. Aesthetics of Ecology and Impossibility (amb M.Fuller, 2019). És editora de Funand Software. Pleasure, Pain and Paradox in Computing (2014) i autora de notables articles sobre la idiotesa dels nous mitjans, els mems i els lurkers, va ser cocomissària de la plataforma de software art Runme.org (2003) abans de l’era de les plataformes socials. Olga Goriunova participa a ISEA2022 Barcelona fent la conferència principal del simposi del 14 de juny.

- Régine Debatty és comissària, bloguera i crítica d’art belga que viu a Turí (Itàlia). El 2004 va crear We Make Money Not Art, un blog que ha rebut nombroses distincions al llarg dels anys, entre elles, dos premis Webby i una menció honorífica en el Premi STARTS, un concurs convocat per la Comissió Europea per reconèixer projectes innovadors en la interfície de la ciència, la tecnologia i l’art. Regine escriu i dona conferències a nivell internacional sobre la manera en què els artistes, hackers i dissenyadors, utilitzen la ciència i la tecnologia com a mitjà pel debat crític. Ha col·laborat en nombroses publicacions, entre les que destaquen la coautoria de New Art/Science Affinities, publicat per la Universitat Carnegie Mellon (2011), la coedició de E- Relevance- The Role of Arts & Culture in the Age of Artificial Intelligence pel Consell d’Europa (2021). Régine Debatty participa durant tota la durada ISEA2022 Barcelona com a convidada prescriptora seleccionada per l’organització del simposi.

Un món de 'Possibles', tema central del Simposi

L’ISEA2022 Barcelona convida a contribuir al creixent debat sobre el nostre món de "Possibles", tema central del Simposi, a través de múltiples formats que inclouen 140 presentacions d’experts, 45 presentacions institucionals, 40 xerrades d’artistes, 23 screenings, 18 pòsters i demos, 16 taules rodones, 13 tallers i 13 performances, tots ells provinents de la convocatòria oberta llançada fa més d’un any i on s'hi van presentar 1.100 propostes.

A aquests formats cal sumar les més de 80 obres que configuren el projecte expositiu de l’ISEA2022. El CCCB i el MACBA seran el principal punt de trobada per una comunitat internacional d’experts en art, ciència i tecnologia, que es citarà per a abordar temàtiques d'actualitat com la capacitat creativa de la intel·ligència artificial, les possibilitats de les experiències immersives, l'imaginari de les biotecnologies en les arts, els reptes al voltant del canvi climàtic o les noves formes d'encarar l’educació, així com el nostre llegat cultural.

Com a clausura, la nit del 15 de juny a les 22:30h, l’ISEA2022 Barcelona oferirà un espectacle de drons obert a tot el públic, a la Platja del Somorrostro. Serà a càrrec de Flock Drone Art Barcelona, en una acció que combinarà tecnologia, llums i música electrònica, i en la qual un conjunt de drons sincronitzats oferirà per primera vegada a la ciutat un espectacle aeri de formes i figures singulars.

Consulteu aquí el programa complet de l’ISEA2022 Barcelona

Aquest enllaç, per registrar-te al Simposi

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"