Institut Ramon LLull

L’Institut Ramon Llull participa en una reunió a Galícia per impulsar la promoció de les llengües i cultures basca, gallega i catalana

Llengua.  Galícia, 25/05/2022

El director de l’Institut Ramon Llull, Pere Almeda, ha assistit aquest dimecres a una trobada a Galícia amb la presidenta del Consello de la Cultura Galega, Rosario Álvarez, la directora de l'Institut Basc Extepare, Irene Larraza i el cap de Gabinet de l'Institut Cervantes, Martín López-Vega, per tractar la situació de les llengües oficials i la cultura i impulsar accions conjuntes.




La reunió s’ha fet a la seu del Consello de la Cultura Gallega, a Santiago de Compostela i, entre altres accions, s’ha acordat impulsar un informe biennal sobre la situació de les respectives llengües que ha de permetre realitzar una diagnosi amb dades i indicadors que analitzin com evoluciona i sobretot orientat a formular propostes i polítiques pel màxim reconeixement i promoció de totes les llengües. A la vegada s’ha acordat explorar la possibilitat de promoure accions per donar visibilitat a la creació cultural contemporània basca, gallega i catalana a nivell estatal però també a nivell internacional. També s’ha avançat en la concreció d’altres iniciatives per facilitar la traducció i publicació de la literatura contemporània entre les diferents llengües oficials.

Al 2020, les mateixes institucions van acordar participar en accions comunes per promocionar la diversitat lingüística i la pluralitat cultural. Entre els antecedents d'aquest acord hi ha programes d'intercanvi literari com el projecte Poetas itinerantes que va permetre la mobilitat de poetes entre Galícia, Catalunya i el País Basc.

A la reunió també s’ha posat damunt la taula reclamar que els fons europeus PERTE, destinats a àrees com la intel·ligència artificial, la traducció, l'aprenentatge, la divulgació cultural, la producció audiovisual, la investigació i la ciència, tinguin en compte la realitat pluricultural i plurilingüística de l’Estat.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"