Institut Ramon LLull

Es presenta ISEA2022, que convertirà Barcelona en la capital de l'art electrònic

Arts.  Barcelona, 25/05/2022

La 27a edició del Simposi Internacional d’Art Electrònic, que és impulsat per la UOC i compta amb la col·laboració de l'Institut Ramon Llull, té com a tret distintiu l’extensió del programa a la comunitat local amb una cinquantena d’activitats a Barcelona i el territori català.




L’ISEA2022 Barcelona és un dels esdeveniments anuals més consolidats en l'àmbit internacional de l'art electrònic, constituït com a punt de trobada per explorar la intersecció entre l'art, el disseny, la ciència, la tecnologia i la societat. Després de més de deu anys sense passar per Europa, la capital de Catalunya acull aquest estiu la nova edició del certamen, tot reforçant el lideratge de la ciutat en la recerca, la producció científica i la creativitat artística i cultural.

La 27a edició del Simposi Internacional d’Art Electrònic, amb un gruix de programació que tindrà lloc del 10 al 16 de juny, és impulsat per la UOC i compta amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull, que facilita l'intercanvi i la internacionalització de l'esdeveniment amb la participació i mobilitat de professionals i prescriptors internacionals.

En aquesta edició, l’ISEA20222 Barcelona combina la recerca amb l’expressió artística i inclou taules rodones, tallers, performances o exposicions obertes a la ciutadania. També inclou una aposta decidia per l'arrelament amb la comunitat local, que es tradueix en una cinquantena d’activitats programades conjuntament amb equipaments d'arts visuals, escoles de disseny, museus, centres d'art, instituts de secundària o entitats de l’àmbit científic i tecnològic.

Com a clausura, la nit del 15 de juny a les 22:30h, l’ISEA2022 Barcelona oferirà un espectacle de drons obert a tot el públic, a la Platja del Somorrostro. Serà a càrrec de Flock Drone Art Barcelona, en una acció que combinarà tecnologia, llums i música electrònica, i en la qual un conjunt de drons sincronitzats oferirà per primera vegada a la ciutat un espectacle aeri de formes i figures singulars.

Un món de 'Possibles', tema central del Simposi

L’ISEA2022 Barcelona convida a contribuir al creixent debat sobre el nostre món de "Possibles", tema central del Simposi, a través de múltiples formats que inclouen 140 presentacions d’experts, 45 presentacions institucionals, 40 xerrades d’artistes, 23 screenings, 18 pòsters i demos, 16 taules rodones, 13 tallers i 13 performances, tots ells provinents de la convocatòria oberta llançada fa més d’un any i on s'hi van presentar 1.100 propostes.

A aquests formats cal sumar les més de 80 obres que configuren el projecte expositiu de l’ISEA2022. El CCCB i el MACBA seran el principal punt de trobada per una comunitat internacional d’experts en art, ciència i tecnologia, que es citarà per a abordar temàtiques d'actualitat com la capacitat creativa de la intel·ligència artificial, les possibilitats de les experiències immersives, l'imaginari de les biotecnologies en les arts, els reptes al voltant del canvi climàtic o les noves formes d'encarar l’educació, així com el nostre llegat cultural.

Consulteu aquí el programa complet de l’ISEA2022 Barcelona

Aquest enllaç, per registrar-te al Simposi

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"