Institut Ramon LLull

Gaia Leandra i Ce Quimera participen al Fem_Lab, un intercanvi d'artistes feministes entre Catalunya i Àustria

Arts.  Àustria, 25/05/2022

Des del 30 de maig fins al 5 de juny es durà a terme una col·laboració entre el col·lectiu de hackers feministes Mz*Baltazar’s Laboratory, amb seu a Viena, i les artistes Gaia Leandra i Ce Quimera, establertes a Barcelona i residents al WetLab d’Hangar. La trobada artística s’estableix en el marc del projecte Fem_Lab Exchange Catalonia - Austria.




El projecte, que és fruit d’una col·laboració entre l’Institut Ramon Llull i la Delegació del Govern de Catalunya a l’Europa Central, promou un intercanvi d'artistes feministes entre els dos territoris —Àustria i Catalunya—, s’emmarca en el Feminist Hardware Festival i ha estat impulsat pel col·lectiu de hackers feministes Mz*Baltazar’s Laboratory. L’esdeveniment es presentarà el 30 de maig a l’Angewandte Innovation Lab i l'1 de juny al Mz*Baltazar's Laboratory.

Durant el programa d'intercanvi, es presentaran dos esdeveniments públics a la capital austríaca, en el marc del Feminist Hardware Festival. El 30 de maig, a les set de la tarda, l’Angewandte Innovation Lab acollirà l'artist talk, una xerrada titulada “The Wetness of Hacking”, on els dos col·lectius tindran l'oportunitat de presentar-se i, també, de mostrar al públic els projectes que promouen. Dos dies després, l’1 de juny, les artistes del WetLab presentaran el taller “Bioxeno" a Mz*Baltazar’s Laboratory.

La finalitat de la iniciativa és promoure l'intercanvi artístic, científic i acadèmic entre Catalunya i Europa Central. A través d'aquest diàleg, els artistes posen en comú innovacions tècniques per a produir maquinari ètic i materials sostenibles. Les accions repercuteixen en el marc de l’Europa Central, però també busquen promoure la transferència de coneixement acadèmic entre els dos punts neuràlgics.

Aquest acord de col·laboració preveu que un artista o un col·lectiu feminista de Catalunya sigui convidat, dues vegades a l'any, a participar en una breu residència a Viena i presentar la seva feina en forma de tallers, exposicions, actuacions, seminaris, conferències, taules rodones o xerrades d'artistes.

Gaia Leandra i Ce Quimera

El WetLab és un espai on no hi ha límits per a les interaccions entre l'art i la ciència. Això permet que les dues disciplines s'hibridin des d’una perspectiva transhackfeminista i a través d'una revisió crítica de la ciència com a institució. El laboratori —que té la seu actual a Hangar, a Barcelona, i està coordinat per les artistes residents Gaia Leandra i Ce Quimera— acull tallers, presentacions, residències de recerca, processos de treball col·lectiu i debats per a promoure projectes propositius i oferir altres perspectives per a repensar altres futurs possibles.

Per la seva banda, el col·lectiu feminista interseccional Mz*Baltazar’s Laboratory, l’amfitrió vienès, vol oferir un lloc segur a les persones que tradicionalment han estat excloses o s'han sentit insegures als espais on s'ensenya i s'utilitza la ciència i la tecnologia —dones i persones trans—, i animar-les a participar, exposar el seu art i també impartir tallers que conjuminin tecnologia i art com a part d'una comprensió crítica de les estructures socials. Actualment, el laboratori està format per Lale Rodgarkia-Dara, Patrícia J. Reis, Taga Torosyan i Stefanie Wuschitz.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"