Institut Ramon LLull

«The Visit», un projecte de Yamandú Canosa al Salvador Dalí Museum de Florida

Arts.  Florida, Estats Units, 20/05/2022

L'obra crea un diàleg contemplatiu entre el surrealisme i l'art contemporani. En paraules de l'artista: “l'exposició pretén ser una visita que l'art contemporani fa a la casa del surrealisme. Un dels grans llegats del moviment surrealista és la seva complexitat estètica, i així ho confirma la seva permanència en l'art actual. El surrealisme tracta d'una actitud, no de fórmules estètiques: és una manera de mirar i relacionar-se amb l'experiència”.




La instal·lació meditativa explora l'entorn de Salvador Dalí a Port Lligat, on el pintor va viure i treballar al llarg de tota la vida. Les obres relacionen l'espectador amb l'horitzó, alhora que fan al·lusió a la badia de la localitat empordanesa: la platja, la tramuntana, la casa de Dalí i l'illa de sa Farnera. La instal·lació de Canosa també incorpora els Dibujos ciegos, una sèrie d'obres performatives sobre paper creades a través d'un procés de dibuix que elabora pràctiques surrealistes.

L'exposició, realitzada amb la col·laboració de l'Institut Ramon Llull, inclou obres destacades noves i anteriors de l'artista (pintures, dibuixos i fotografies), a més d'una petita selecció d'obres relacionades amb Salvador Dalí de la coneguda col·lecció del Museu, situat a St. Petersburg (Florida). Una part de la Galeria Hough es transformarà en una instal·lació dramàtica, dissenyada per l'artista específicament per a l'exposició. El projecte està comissariat pel Dr. William Jeffett, comissari en cap del centre.

Yamandú Canosa

Nascut a Montevideo, Ururguai, Canosa es va implicar en l'escena artística de Montevideo als anys 70 mentre estudiava arquitectura i allà és on va fer les primeres exposicions individuals. Es va traslladar a l'Estat espanyol l'any 1975 i actualment viu i treballa a Barcelona. Les seves obres estan representades en diversos museus i fundacions d'arreu del món. L'any 2019, Canosa va representar l'Uruguai a la 58a Biennal de Venècia amb el projecte "La casa empática".

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"