Institut Ramon LLull

Faberllull Olot acull l'estada d'escriptura de guions de llargmetratge de ficció

Cinema.  Olot, 16/05/2022

Del 16 al 27 de maig de 2022, l'Institut Ramon Llull impulsa una estada d’escriptura de guions de llargmetratge cinematogràfic de ficció que compta amb el suport de l’Acadèmia de Cinema Català, Guionistes Associats de Catalunya (GAC) i amb la col·laboració de Catalan Films (ICEC).




Després d’una primera estada realitzada l’any 2021, l'Institut Ramon Llull segueix donant suport al desenvolupament que contribueixi a la construcció de projectes audiovisuals sòlids que puguin ser finalitzats i produïts a mig termini a Catalunya. Amb aquesta intenció, aquest 2022 es torna a oferir l’oportunitat a guionistes i creadors de participar en un programa que els permetrà desenvolupar el tractament seqüenciat del seu projecte durant dotze dies i amb dedicació completa.

Els projectes seleccionats per estada en residència a Faberllull Olot del 16 al 27 de maig han estat els 9 següents: Catorce de marzo, d’Alberto Gross i Tomàs Bayo Encontra; A.K.A. (Also Known As), de Hammudi Al-Rahmoun Font; Riure, de Jordi Boquet Claramunt i Tomàs Bayo Encontra; La balena, de Sergi Portabella Bertrand; La nit no fa vigília, de Clara Serrano Llorens; Salen las lobas, de Claudia Estrada Tarascó; Corredora, de Laura Garcia Alonso i Pol Cortecans; La mel és més dolça que la sang, d’Elena Serra Domínguez i Nur Casadevall; Entre Nínxols, de Nataliya Kolesova.

El programa ofereix estada i manutenció, tutories individuals per projecte, sessions col·lectives amb tots els participants i classes magistrals, en un format tant presencial com virtual. Posteriorment, s’oferirà l’oportunitat de presentar els projectes a productores en actiu en l’àmbit català, sempre que el projecte no tingui ja el paraigües d’una productora i que es trobi en el moment adequat per a buscar socis

L’objectiu d’aquesta iniciativa és contribuir al desenvolupament d’una part del procés creatiu d’escriptura del guió cinematogràfic en les millors condicions, facilitant la recerca, l'intercanvi de coneixement i la mentoria d'experts seleccionats que garanteixin l'excel·lència de l'escriptura, la investigació i la creació.

Dues setmanes de feina, convivència i complicitats - Crònica de l'estada 2021

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"