Institut Ramon LLull

L'Orfeó Català i el cor VEUS porten la música vocal catalana a la Philharmonie de Luxemburg

Música.  Europa, 13/05/2022

La música vocal catalana viu un moment dolç i serà la protagonista de diverses actuacions arreu del territori europeu: Luxemburg, Persan (França), Leipzig (Alemanya) i Vinçà (Occitània).




Dos dels conjunts vocals de més prestigi del territori català actuaran aquest dissabte 14 de maig a Luxemburg. D’una banda, l’Orfeó Català interpretarà la Missa de Glòria de Puccini amb l'Orquesta Filarmónica de Luxemburg i Gustavo Gimeno (a les 20h, Luxembourg - Philharmonie). De l’altra, VEUS - Cor Infantil Amics de la Unió tornarà a cantar a l’escenari que el va veure guanyar la Silver Rose Bowl. La formació de veus blanques amb epicentre a Granollers (Vallès Oriental) realitzarà tres concerts de Songs of Hope a la Salle de Musique de Chambre Philharmonie Luxemburg.

L’espectacle de VEUS també es veurà el 25 i 26 de juny a Persan (França). Estrenat el 2012 sota el títol de VEUS i reeditat el 2018 com a Songs of Hope, el cor català ha portat l'espectacle a algun dels millors escenaris d’arreu d’Europa, Àsia i els Estats Units amb una nova manera d’entendre el cant coral.

El bon moment de la música vocal catalana contiunuarà amb les actuacions del Bach Collegium Barcelona a la Bachfest de Leipzig (Alemanya), el 17 de juny, que és un dels festivals més grans del món a l'entorn de la figura del compositor i músic J. S. Bach. El conjunt vocal es convertirà en la segona formació catalana a participar-hi, després d'haver-ho fet Le Concert des Nations i Jordi Savall el 2019. Més endavant, el 29 de juliol, el Cor Jove Nacional de Catalunya actuarà a l’Església de Santanyí, Mallorca, i el 31 de juliol a Església de Vinçà, Occitània (França).

Properes actuacions a Europa

14 de maig
Orfeó Català, Luxemburg

14, 15 16 de maig
Veus, Luxemburg

25, 26 de juny
Veus, Persan (França)

17 de juny
Bach Collegium, Liepzig (Alemanya)

29 de juliol
Cor Jove Nacional de Catalunya, Església de Santanyí, Mallorca

31 de juliol
Cor Jove Nacional de Catalunya, Església de Vinçà, Occitània

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"