Institut Ramon LLull

Manel Fortià Trio actua al 5è Mediterranean Jazz Festival de Nova York

Música.  Nova York, 12/05/2022

Després d'una pausa de dos anys a causa de la pandèmia, els organitzadors han anunciat la 5a edició del Mediterranean Jazz Fest, que es podrà gaudir els dies 21 i 22 de maig al Drom NYC.




Amb els anys, el Mediterranean Jazz Fest de Nova York ha anat creixent i s'ha convertit en un punt molt destacat entre els certàmens de música de la ciutat nord-americana. A més de comptar amb artistes que presenten els últims projectes i àlbums, el festival sempre ha tingut com a objectiu el comissariat i la programació de col·laboracions singulars i úniques. Aquest any no serà diferent, amb un gran ventall de grups d'arreu del Mediterrani.

El contrabaixista barceloní Manel Fortià viu una època molt inspirada i productiva. Només en els darrers dos anys ha publicat diversos àlbums amb projectes molt diferenciats: “Despertar” (2022, Microscopi), amb peces originals que van cobrar vida durant una llarga estada a Nova York i que posteriorment van ser gravades amb el nou trio europeu que forma amb Marco Mezquida i Raphaël Pannier; “Arrels” (2021, Microscopi), l'enregistrament de debut del seu projecte de free-flamenco-jazz Libérica que es troba entre els deu millors àlbums de jazz del 2021 segons la revista Enderrock; l'àlbum original del duo folk-jazz “Fang i Núvols” (2020, Microscopi) amb la cantant catalana Magalí Sarewas i “Estándares” al costat de Chano Dominguez, Antonio Lizana i Marc Miralta.

El sentit melòdic, la precisió rítmica i la creativitat de Manel l'han convertit en un dels músics més singulars i originals de la nova generació, i li han permès actuar amb estrelles del jazz com Dave Liebman, Chris Cheek, Eliot Zigmund, Bill McHenry, Ari Hoenig, Arturo O'Farrill, Chano Dominguez, Stephane Belmondo, Scott Hamilton, Dena Derose, etc.

En aquesta ocasió, Manel Fortià estarà acompanyat al piano per Albert Marquès, un músic i pianista català resident a Nova York des de fa ja uns anys. L'oferta que presentaran amb Manel Fortià no és un trio de jazz estereotipat, sinó una proposta moderna, amb la fusió d'elements de rock, jazz, flamenc i R&B amb una bona dosi d'introspecció.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"