Institut Ramon LLull

La literatura catalana torna a la Feria del Libro de Buenos Aires

Literatura.  Buenos Aires, 04/05/2022

Després de la interrupció provocada per la pandèmia, la Feria Internacional del Libro de Buenos Aires celebra la 46a edició fins al 16 de maig i compta de nou amb la presència d'autors en llengua catalana: Albert Pijuan, Adrià Pujol Cruells, Irene Solà i Àngels Gregori.
Oberta al públic general fins al dijous 16 de maig, la Feria Internacional del Libro de Buenos Aires (FIL) és un dels esdeveniments literaris de més ressò internacional que reuneix milers de lectors a La Rural, al recinte firal de Buenos Aires. Aquest 2022, la ciutat convidada és L’Havana, que agafa el relleu a Barcelona, que va ser la darrera convidada, en l’edició 2019.

Albert Pijuan és un dels protagonistes de l’acte que se celebra dijous 5 de maig, i que compta amb l’organització de l’Institut Ramon Llull. El "Diàleg obert entre Albert Pijuan i Camila Sosa Villada" és presentat per Patricia Kolesnicov i té lloc a la sala Rodolfo Walsh, del Pabellón Amarillo. Els dos autors –Pijuan i Sosa Villada– van ser els guardonats de la primera edició del Premi de Narrativa Finestres, gràcies a les obres Tsunami i Las malas, respectivament.

El 13 de maig, el torn serà per a Adrià Pujol Cruells, que participarà a l’acte "Narradoras en lenguas oficiales en España", que comptarà amb la presència de Luis García Montero, Berta Dávila i Marta Sanz. El mateix dia, se celebra l’acte d’homenatge "Joan Fuster, arquitecto de una cultura", amb la col·laboració d’Àngels Gregori, Ramón Ferrer i Josep Palomero, en un acte organitzat per l’Acadèmia Valenciana de Lletres i el PEN Català.

Per la seva banda, Irene Solà ha protagonitzat dos actes: un diàleg obert amb Mariana Enríquez i un recital dins el XV Festival Internacional de Poesía. Lectura IV, amb Alberto Muñoz, Magdalena Portillo i Valeria Roman Marroquín.

Repassa aquí tot el programa d'actes de la FIL

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"