Institut Ramon LLull

El Llull fomenta les mentories internacionals en la nova edició de l’OFFF

Arts.  Barcelona, 04/05/2022

Del 5 al 7 de maig, el Disseny Hub de Barcelona acull una nova edició del Festival Internacional de Creativitat, Disseny i Cultura Digital de Barcelona, tota una referència pel que fa a les darreres tendències en l'àmbit de la creativitat i el disseny. Els cinc estudis pofessionals convidats pel Llull en col·laboració amb l’OFFF duran a terme sessions de mentoria, 'masterclasses' i 'workshops', i reforçaran la possibiltat de fer 'networking' durant el festival.




Després d’una edició que es va haver de celebrat virtualment, l’OFFF (Festival Internacional de Creativitat, Disseny i Cultura Digital de Barcelona) torna a la presencialitat amb totes les entrades exhaurides i un dels cartells més potents de la seva història, amb més de seixanta ponents de primer nivell i alguns noms capdavanters de la indústria creativa internacional, com són DixonBaxi, Paula Scher, Port Rocha, Refik Anadol, Stuart Landfield o Timothy Goodman, entre d’altres.

En el marc d’aquesta edició, el Llull estreta la col·laboració amb el certamen i ha convidat cinc estudis professionals de diferents procedències geogràfiques i referents en l’àmbit del disseny digital, amb l’objectiu d’investigar sobre processos creatius amb l’audiència de l’OFFF. Els cinc estudis són: David Carson Design (Los Àngeles, Nova York), Territory Studio (Londres), Burton Rast (San Francisco), Musketon (Bèlgica) i Lobulo Studio (Londres).

De gran expertesa, reputació i prestigi internacional, els estudis convidats duran a terme sessions de mentoria a dissenyadors catalans sobre difusió i processos creatius digitals i realitzaran masterclasses, workshops i enfortiran la possibilitat de realitzar networking al llarg dels tres dies de festival, tot establint canals de comunicació i eines d’internacionalització per al sector del disseny gràfic i digital català. De l’icònic creatiu David Carson, que capitanejarà un workshop on el públic podrà crear el seu propi cartell utilitzant el seu famosa tècnica collage, a les xerrades del creatiu colorista Musketon.

El cartell de la 21a edició de l’OFFF també compta amb la participació d’estudis i dissenyadors catalans i balears, com Vasava (estudi amb seu a Barcelona) i Studio Roses (estudi amb seu a Palma), o amb la presència de Malika Favre, creativa francesa resident a Barcelona.

Punt de trobada de la creativitat local i internacional

Com cada any, l’OFFF reuneix la comunitat més àmplia de professionals del sector del disseny i creativitat local i internacional, i celebra conferències, workshops, masterclasses, instal·lacions, sessions creatives en diferents espais del Disseny Hub Barcelona, com la sala Roots, sala Open Room, sala AND… i l’Adobe Creativity Hub, el nou espai Agora que acollirà els masterclasses.

El festival donarà accés gratuït a les Fun Zone, als espais exteriors de l’espai barceloní situat a les Glòries, amb una proposta gastronòmica i en streaming de les conferències en viu. A banda de la col·laboració amb l’Institut Ramon Llull, l’OFFF compta amb el suport institucional de Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona i Disseny Hub Barcelona.

La cloenda del festival serà el 7 de maig amb Main titles, dirigits per GMUNK, un dels millors directors visuals a nivell mundial, i la projecció d’un mapping sobre la Casa Batlló de Barcelona creat per a l’ocasió per l’artista Refik Anadol, que compta amb un gran prestigi internacional.

Els 5 estudis convidats

► David Carson (Los Àngeles, Nova York)
David Carson és un destacat artista, dissenyador gràfic i director d'art. El seu estil gràfic no convencional i experimental va revolucionar l'escena del disseny gràfic a Amèrica durant els anys noranta. Va ser director artístic de la revista Ray Gun, en la qual va presentar innovadores tipografies i dissenys molt diferents. Es diu que és el padrí de la "tipografia grunge" que va emprar perpètuament en els seus números de la revista. Guanyador del premi AIGA Gold de disseny gràfic, nominat a l'Emmy el 2019. Conferencista de TED i primer dissenyador gràfic a donar una MasterClass sobre el tema. David, que realment encarna la filosofia Art-Is-Life, està consumit pel disseny i obligat a inspirar altres creatius perquè siguin expressius i únics. El seu ethos estètic sempre s'ha centrat en la pregunta "why not?".

http://www.davidcarsondesign.com
https://www.instagram.com/davidcarsondesigner

► Territory Studio. Marti Romances (London, San Francisco)
Basant-se en una profunda experiència en disseny narratiu per a pel·lícules, jocs i marques, Territory Studio combina la creativitat amb la tecnologia per a crear experiències convincents de cara al futur. El seu treball s'uneix a l'amor per l'artesania i la creativitat, la passió per la història i l'ull d'un dissenyador per a resoldre problemes. Els distingeix una intel·ligència de disseny "excepcionalment refinada", l'experiència en el futur pròxim i un equip de creatius interdisciplinaris "ambiciosos, enfocats i proactius".

https://territorystudio.com
https://www.instagram.com/territorystudio
https://twitter.com/territorystudio
https://www.facebook.com/TerritoryStudio

► Burton Rast. (San Francisco)
Ha explorat i gaudit d'una varietat de disciplines al llarg dels seus vint anys de carrera, des de la direcció creativa, el disseny visual i els gràfics en moviment, fins a la realització de cinema, la codificació creativa i la fotografia. Burton ha servit en una startup, ha treballat al costat del client i de l'agència i ha passat set anys a IDEO com a dissenyador principal i cap de projecte. Actualment treballa com a responsable de disseny d'UX a Google.

https://misterburton.com
https://www.instagram.com/misterburton
https://twitter.com/misterburton

► Musketon (Bèlgica)
Musketon és l'alter ego creatiu de Bert Dries, un artista visual i il·lustrador de Bèlgica. Treballant principalment amb formes vectorials, Musketon va desenvolupar el seu propi estil detallat, audaç i acolorit. Les seves obres d'art sovint es centren en la cultura pop i el seu impacte en l'experiència humana. Són commovedors i poderosos; a vegades satíric, a vegades nostàlgic però sempre divertit, ple de colors vibrants i detalls reflexius. Mazda, Nike, The Chainsmokers, Coca-Cola, MTV, Nike.

https://www.musketon.com
https://www.instagram.com/musketon

► Lobulo Studio. Javier Rodríguez (Londres)
Javier Rodríguez a.k.a. Lobulo és un artesà, animador, director i conferencista. Mestre en la creació de coses, utilitza tècniques artesanals tàctils per a crear imatges fixes fotogràfiques i pel·lícules animades emprant tant acció en viu com stop-motion. Ha construït una cartera impressionant a través de la creació i construcció d'artesanies en paper radicals i vibrants. L'art de Javier a.k.a. Lobulo mostra una varietat de col·laboracions creatives úniques, així com més de 10 anys d'experiència treballant per a diversos estudis de disseny i màrqueting. El seu esforç, talent i dedicació a l'artesania es bolca en cada peça; petits o grans, formals o informals, sempre expressant emocions, sempre enviant un missatge.

http://www.lobulostudio.com
https://www.instagram.com/lobul0
https://www.facebook.com/lobulostudio
https://www.behance.net/lobulo
https://twitter.com/lobulo

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"