Institut Ramon LLull

Una primavera catalana al Museu d'Orsay de París

França, 20/04/2022

Després de diversos mesos al Museu Nacional d'Art de Catalunya de Barcelona, ​​l'exposició Gaudí arriba al Museu d'Orsay del 12 d'abril al 17 de juliol de 2022. També es podrà veure, a diversos llocs de França, l'exposició Aristide Maillol (1861-1944). La quête de l’harmonie.




Des del 12 d'abril, el Museu d'Orsay acull l'exposició Gaudí, coproduïda amb el Museu Nacional d'Art de Catalunya de Barcelona. La motra homenatja la ngularitat de l'arquitecte català Antoni Gaudí, tot demostrant que la seva visió del món i de l'art no estava aïllada. L'exposició crea un diàleg entre la seva obra i la d'altres creadors, artistes de diferents gèneres. L'arquitectura, el disseny o fins i tot l'art i la cultura en general s'enfronten i intercanvien en aquesta ocasió, on veiem el procés creatiu de Gaudí, així com maquetes i dibuixos que han sobreviscut al temps.

Tot i que l'exposició té un nucli comú a Barcelona i París, l'exposició té diferències en ambdue ciutats. A Barcelona, ​​els visitants catalans, més familiaritzats amb l'obra de Gaudí, van poder gaudir d'una exposició destinada a desvincular l'arquitecte dels tòpics que l'èxit turístic li ha anat atribuint a poc a poc. A París, on Gaudí és menys conegut i no hi té cap edifici, l'exposició està destinada a donar-lo a conèixer i fer-lo accessible.

Antoni Gaudí i Cornet és considerat, unàniment, un geni del seu temps, una figura emblemàtica del Modernisme català. La seva obra és vasta i important, afectant diferents espais urbans, des de parcs fins a palaus, amb un gran punt àlgid, encara en construcció: la Sagrada Família.

El programa d'actes del Museu d'Orsay és el següent:

15/04 : Conferència dels comissaris francesos de l’expo Gaudí : Élise Dubreuil, Isabelle Morin Loutrin a l’Auditorium du Musée d’Orsay.

12/05 : Entrevista « Gaudí, architecte provocateur. De la Catalogne au monde. » amb Jean-Louis Cohen iJuan José Lahuerta a ’Auditorium du Musée d’Orsay.

19/05, 20h : Concert de Jordi Savall et Hespèrion XXI, Musée d’Orsay, Auditorium niveau –2.

31/05, 12h30 : Concert de Fabio Biondi et Europa Galante, Musée d’Orsay, Auditorium niveau –2. Isaac Albéniz, Enric Granados.

02/06, 19h: Conferència "La Sagrada Família au fil de trois siècles", par Jordi Faulì, arquitecte en cap de la Sagrada Família

14/06, 12h30 : Concert de Josep-Ramon Olivé et Tanguy de Williencourt. Musée d’Orsay, Auditorium niveau –2. Isaac Albéniz, Frederic Mompou, Joan Magrané, Robert Gerhard, Eduard Toldrà.

Exposició Aristide Maillol (1861-1944). La recerca de l'harmonia

El Museu d'Orsay dedica una gran retrospectiva a Aristides Maillol, un dels artistes catalans més destacats dels inicis del segle XX. L'exposició es presentarà al Kunsthaus de Zuric del 7 d'octubre de 2022 al 23 de gener de 2023 i, després, a La Piscine - Museu d'Art i Indústria André Diligent de Roubaix, del 18 de febrer al 21 de maig de 2023.

L'expostició és acompanyada d'activitats per aprofundir en l'artista:

22 abril : Entretien avec les commissaires de l’exposition : Antoinette Le Normand-Romain et Ophélie Ferlier-Bouat

17 maiig : Col·loqui « Maillol et après » al voltant de l’exposicó de l'artista


Gaudí

Més informacó aquí. Reserves aquí.

Aristide Maillol (1861-1944). La quête de l’harmonie

Més informacó aquí. Reserves aquí.

Musée d’Orsay
1 Rue de la Légion d'Honneur
75007 Paris

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"