Institut Ramon LLull

En marxa el primer modul de l’Erasmus + Digital Leap

Arts.  Praga, 22/04/2022

Aquest divendres, 22 d’abril, comença el primer mòdul de l'Erasmus + Digital Leap, que té lloc a Praga (República Txeca) organitzat per l’Arts and Theatre Institute (Txèquia) i serà en funcionament fins al 26 d’abril.




Digital Leap és un Erasmus Plus que ha rebut el suport de la Unió Europea, amb la col·laboració conjunta de vuit organitzacions expertes de set països europeus: l’Institut Ramon Llull per part de Catalunya, ARTCENA (França), Arts and Theatre Institute (Txèquia), CircusInfo Finland (Finlàndia), Dance Info Finland (Finlàndia), Danscentrum Sverige (Suècia), Lituanian Dance Information Center (Lituània) i Performing Arts Hub Norway (Noruega), amb Dance Info Finland com a coordinadora del projecte.

Digital Leap pretén dotar d’eines en l’àmbit digital als artistes professionals de circ i dansa, amb l’objectiu d’aconseguir una major visibilitat i efectivitat en la difusió i distribució de de la seva obra.

Amb un format de cinc dies, Digital Leap ofereix mòduls d’aprenentatge (training modules) consistents en teoria i formació pràctica en plataformes digitals per explorar totes les oportunitats que aquestes ofereixen. Els mòduls d’aprenentatge s’organitzen en relació amb un festival local i són una excel·lent oportunitat per connectar amb artistes i programadors d’arreu d’Europa.

El primer mòdul abordarà com promocionar la feina en entorns digitals i virtuals. El mòdul se centra en els coneixements fonamentals de l'entorn digital actual, les plataformes de distribució de continguts més grans i les xarxes socials, els seus formats específics i els fenòmens algoritmics. Els participants aprendran a promocionar el seu treball artístic en plataformes digitals.

El segon mòdul serà a Vilnius (entre el 2 i el 6 de maig) organitzat per Lituanian Dance Information Center (Lituània) i abordarà què hi ha a continuació al món digital. En aquest mòdul, els participants aprendran a entendre la tecnologia XR i streaming, i com adaptar el seu treball a aquestes plataformes. El nostre objectiu és inspirar-nos en les possibilitats de les noves tecnologies i analitzar els desenvolupaments futurs en aquestes àrees.

Aprofundiment pràctic i teòric en el camp digital

Els artistes participants a cada mòdul han estat seleccionats a traves d'una open call que ha seleccionat entre 3 i 5 artistes de cada país per participar-hi. Així, a cada mòdul hi participaran 28 artistes de 7 països.

La participació catalana en aquests primers dos mòduls compta amb la ballarina i coreògrafa Agnes Balfegó; la coreògrafa i artista multimèdia especialitzada en art performatiu Helena Córdoba; l’artista de circ i creadora Ingrid Esperanza; el malabarista i amant de les ciències Dídac Gilabert; la ballarina i creadora formada al Centre Coreogràfic de Tolosa Inka Romani; el co-fundador del Kolektiv Lapso Cirk Tomáš Václavek; la coreògrafa i ballarina Julia Zac, amb residència a València.

Els mòduls tracten temes que van des de la promoció i la presentació d’actuacions mitjançant l’ús d’eines digitals, la creació de noves obres artístiques en entorns digitals i virtuals i l’aprenentatge de com utilitzar-les de la manera que millor s’adapti a cadascuna de la pràctica artística. La formació va a càrrec de professors, mentors i dinamitzadors experts en aquestes disciplines.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"